נסעתי ליומיים של כיף עם חברות בירושלים. בערב חיפשנו בר ולאור ההמלצות הגענו לרחוב ראשי.
הכניסה נראתה רגילה וסתמית, אבל הדלת הנפתחת הובילה לספרייה, שמאחוריה נפתחה דלת נוספת. וכך מצאנו את עצמנו בפתחו של בר, מצויד במשקאות בכל הצבעים והסוגים.
המקום שידר אווירת בר קוקטיילים קלאסיים, ואנחנו שילבנו בין שתייה, נשנושים, קשקושים וצחוק. כהרגלי, סרקתי את היושבים מסביב וניסיתי לנחש מה הסיפור של כל אחד מהם.
ואז קלטתי בקצה הבר זוג מעניין לוגם קוקטיילים: הגבר היה מרוכז באשה שלצידו, חייך אליה, ליטף את רגלה ולחש לה סוד באוזן, שגרם לה לצחקק קלות.
שניהם נראו כאילו יצאו מסרט רומנטי, שבו הגיבורים לגמרי בעניין אחד של השני.
קראו גם:
ניגשתי לשבת ליד הברמנית הצעירה, ששקשקה משקאות בשייקר ונראתה עסוקה ונמרצת. "אפשר להסתכל?", שאלתי.
כי בעצם זה מה שאני הכי אוהבת לעשות כשאני מגיעה לבר: ללמוד את הטכניקות של הברמנים, לראות באיזה פירות וסירופים הם משתמשים ולגלות את הסודות. "בשמחה, את מוזמנת", חייכה הברמנית החמודה.
התיישבתי, הסתכלתי בפליאה ושאלתי: "איך את זוכרת את כל המתכונים בעל פה?".
"זה מגיע אחרי שנה של ניסיון והרבה פדיחות", היא צחקה.
"יפה, כיף להסתכל עליך עובדת", חייכתי ושאלתי, "יוצא לך לעשות מיקסולוגיה ולהמציא מתכונים?".
"ברור! את רואה את הזוג שיושב פה?", היא הצביעה לכיוון הזוג מהסרטים, "הבחורה הזמינה קוקטייל ולא אהבה אותו. מצב הרוח שלה היה ממש לא משהו, אז הבחור שאיתה ניגש אליי ואמר, 'תקשיבי, אני פה עם נסיכה, חייב להרשים אותה, כרגע נראה שהיא לא זורמת ולא מתקשרת. היא ממש מוצאת חן בעיניי ואני מחזר אחריה כבר הרבה זמן. רק עכשיו היא הסכימה לתת לי צ’אנס ולצאת איתי. הבטחתי לה שהערב אפנק אותה. אני ממש מבקש, תכיני לה משהו מתוק עם איזה פרי שיהיה לה הכי טעים, שיגרום לה לחייך אליי".
"נו, ומה הכנת לה?", שאלתי בסקרנות.
"לקחתי את הקיווי, פרי גן העדן, מעכתי עם מדלר ושילבתי עם אלכוהול בשייקר, והיא עפה על זה. תראי, בזכותי הם עכשיו מחייכים בדייט מוצלח מהחלומות".
בעוד אנחנו מדברות ניגש הבחור, כולו חיוכים, והגיש לברמנית שטר של 100 שקלים. "הקוקטייל שלך הוא הצלחה מסחררת, היא רוצה עוד אחד, וזה הטיפ בשבילך".
"בכיף", היא אמרה ואז שאלה, "למה בעצם חשוב לך כל כך להרשים אותה?".
"לקח לי זמן להבין שאני רוצה אותה ולא מוותר. למרות שהיא עושה לי חיים קשים, היא שווה את זה", השיב הבחור.
"איזה כיף לשמח אנשים", אמרתי וחזרתי לשולחן של החברות שלי.
"איפה היית?", הן שאלו, "שוב נעלמת לחפש אקשן?".
"כן", חייכתי, "חיפשתי ומצאתי רומנטיקה של גן עדן".
וכמובן שאני משחזרת את המתכון עבורכם: הקוקטייל שגורם לבחורה לחייך בדייט.
קוקטייל גן העדן
מה צריך?
קיווי טרי
ליקר קוקוס מליבו רום
טריפל סק
מיץ לימון
איך מכינים?
מקלפים את הקיווי חותכים לקוביות ומועכים בתוך שייקר
מוסיפים
70 מ״ל ליקר קוקוס מליבו
20 מ״ל ליקר טריפל סק
30 מ״ל מיץ לימון
מוסיפים קרח
משקשקים ומסננים לכוס מרטיני/קופ
מקשטים עם סלייס של קיווי
סמדר רון, דיילת אוויר, בוגרת קורס ברמנים ומיקסולוגיה ב"זמן אמיתי", מנחת סדנאות אלכוהול וקוקטיילים