מפרום, אותם ממולאים עם בשר ברוטב, היא מנה שתמיד מצליחה עם ילדים, אשר אוכלים אותה בהנאה. למעשה, אני מציע להכין איתם את התבשיל - תנו להם להכיר את המטבח, להיות שותפים, להיפתח לטעמים, וגם של תבשילים. המטבח הוא עולם ויש בו יותר מקינוחים, בצקים ושוקולד, כן, גם לגילים הקטנים החד־ספרתיים. ברוב המקרים ההתנסות שלהם בהכנה פותחת אותם גם לטעמים חדשים.
3 צפייה בגלריה
מפרום
מפרום
מפרום
(צילום: ריאן)
מפרום
8-6 תפוחי אדמה קלופים
החומרים למלית:
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים מגוררים וסחוטים
10 שיני שום כתושות
2 פרוסות לחם, מושרות במים וסחוטות
2 ביצים
כפית פלפל שחור
קמצוץ קינמון
חצי כפית כורכום
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
מלח
3 צפייה בגלריה
להיפתח לטעמים חדשים
להיפתח לטעמים חדשים
להיפתח לטעמים חדשים
(צילום: ריאן)
החומרים לבלילה:
4 ביצים
5 כפות מים
כף רסק עגבניות
מעט מלח
הכנת הממולאים:
מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת עיסה אחידה ומניחים מעט בצד.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות לרוחב (כדי ליצור ממולאים קטנים). פורסים כל פרוסה עבה שוב ויוצרים מעין פה.
את פרוסות תפוחי האדמה ממלאים באמצע במעט ממלית הבשר ודוחסים בעדינות בין שתי הפרוסות. כך ממלאים את כל פרוסות תפוחי האדמה.
לאחר מכן, בקערה טורפים את הביצים יחד עם המים, הרסק והמלח עד לקבלת מרקם אחיד. בקערה שנייה מניחים את הקמח וטובלים בו את הממולאים (שכבה דקה בלבד). אחר כך טובלים אותם בבלילת הביצים ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב יפה.
מעבירים לצלחת עם נייר סופג ועוברים להכנת הרוטב והסיר.
3 צפייה בגלריה
מפרום, מנה שתמיד מצליחה
מפרום, מנה שתמיד מצליחה
מפרום, מנה שתמיד מצליחה
(צילום: ריאן)
החומרים לרוטב:
2 בצלים יבשים, קצוצים דק
קופסת עגבניות שרי קצוצות, כולל הנוזל
2 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום כתושות
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
חצי כפית קימל טחון
כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
2 כוסות מים רותחים
הכנת הרוטב וסידור הסיר:
בסיר שטוח ורחב מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד זהוב. מוסיפים את השום ומטגנים יחד, מוסיפים את העגבניות והרסק, ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה עדינה, טועמים ומשפרים טעמים.
לאחר מכן מוסיפים את ממולאי המפרום המטוגנים.
מסדרים אותם יפה בסיר זה ליד זה כך שכולם יישבו היטב בתוך הרוטב. כעת מכסים ומביאים שוב לרתיחה עדינה, מנמיכים לאש קטנה מאוד ומבשלים עוד כשעה וחצי עד שעתיים, אפשר יותר שכן התבשיל משתבח עם הזמן.
כדאי לבדוק מדי פעם ובמידת הצורך להוסיף מעט מים רותחים. לקראת הסוף אפשר גם לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה מעל.