בימים הקרובים החורף חוזר אלינו.
וזאת הזדמנות מצוינת להכין ארוחה על טהרת ירקות החורף המשגעים.
כשסל הירקות הגיע במשלוח עליתי על סולם והורדתי את הקדירה.
חתכתי גס, סידרתי, תיבלתי, הוספתי נוזלים, בישלתי.
וזה מה שיצא:
קדירת ירקות חורפית
מה צריך?
חצי כוס קינואה לבנה וחצי כוס קינואה אדומה מושרות לכמה שעות, שטופות ומסוננות
כוס עדשים מושרית ואפילו מונבטת
3 קולורבי קלופים חתוכים גס
3 גזרים קלופים חתוכים גס
2 ראשי שומר נקיים חתוכים לרבעים
1 דלורית קלופה, מגורענת, חתוכה גס
2 בצלים לבנים ואחד סגול קלופים וחתוכים לרבעים
10 שיני שום
1/2 כרוב סגול חתוך גס
שמן זית
רוטב סויה
מלח
כורכום
מה עושים?
מניחים את הקדירה על הגז
שמים שפע שמן זית (בכמות שתכסה את הקרקעית בשכבה יפה)
מסדרים את הרכיבים בקדירה
מתבלים בשפע רוטב סויה (אם שמים הרבה ניתן לוותר על המלח) וכורכום
שופכים מעל נוזלים (ציר או מים) כמעט עד לכיסוי הרכיבים
מכסים ומבשלים עד לריכוך
אם לא אוהבים נוזלים בקדירה אז לקראת סוף הבישול ניתן לפתוח מעט את המכסה ולאדות את חלקם.
איך מתאימים סלט קיץ לחורף?
טבולה בגרסתו המקורית הוא סלט עם אופי מקרר, מה שלא יתאים במיוחד לימים הקרירים שבפתח.
כדי להתאים אותו לחורף (ובנוסף להפוך אותו לנטול גלוטן) הורדתי את המלפפון, החלפתי את הבורגול בכרובית והוספתי גרגירי חומוס מבושלים.
ומה יצא?
סלט חורפי, משודרג, מעולה, טרי, פשוט ונטול גלוטן.
קראו גם:
סלט טבולה חורפי
החומרים:
כוס כרובית גרוסה
חבילת פטרוזיליה קצוצה
כוס גרגירי חומוס מבושלים
חופן צנוברים
רוטב: מיץ לימון, מלח, שמן זית.
מערבבים, מתבלים - ובתאבון.
ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק