כשאני נכנסת למטבח בלי תוכנית ברורה, אני בדרך כלל מתחילה מלהכניס לתנור תבנית של ירקות לאנטיפסטי.
ככה הזמן שבמהלכו אני חושבת מה להכין אף פעם לא יוצא מבוזבז, ואני יוצאת עם מנה נוספת שנשמרת נהדר גם לכמה ימים ויכולה להתגלגל למתכונים נוספים.
אז אתמול עמדו בתור כדי להיכנס לתבנית המון פלפלים וקישואים שצליתי בנפרד.
היום הם הפכו לאחלה סלט אנטיפסטי משמח, צבעוני, ומלא בריאות קיצית, ישר מהשדה לצלחת.
סלט אנטיפסטי
מה צריך?
2 פלפלים חתוכים לרצועות
2 קישואים חתוכים לפסים
מלח
שמן זית
כף פסטו ביתי (הפעם היו בו בזיליקום, כוסברה, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, שמן זית ומלח)
קצת גרעיני פשתן לקישוט וקראנצ'
וזהו!
מה עושים?
מתבלים את הפלפלים והקישואים בשמן זית ומלח וקולים עד שמתחילים להשחים.
חותכים לקוביות.
מערבבים עם הפסטו.
מקשטים בזרעי הפשתן
ואוכלים בתיאבון!
ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק