בשבועות האחרונים יש לי לא מעט ניסיונות לא ממש מוצלחים לכתיבת מתכונים חדשים.
זאת אומרת, הם לא יצאו גרועים ברמה של לזרוק אותם לפח, אבל גם לא מספיק מוצלחים באופן שהצדיק לכתוב ולשמור אותם לשימוש עתידי.
ואז הגיעו קציצות הטופו הכי מוצלחות שיצא לי להכין אי פעם.
כמה מוצלחות? הן עברו אפילו את ביקורת הגבולות של שלושת הבררנים שלי (ומי שמכיר יודע שזה ממש לא פשוט).
קראו גם:
אז יש!
יש לי תוספת של מנה חלבונית עשירה וטעימה לרשימת המנות שאפשר להכין בבית לצהריים.
אם מוסיפים לה את רוטב העגבניות "מלך הצבעים" שלי, מקבלים מנה מגוונת ועשירה בשפע נוטריאטים, שמתאימה לילדים צומחים בכל הגילאים.
המתכון טבעוני וללא גלוטן, ומהבלילה הזו יוצאות כ-12 קציצות.
קציצות טופו טבעוניות
מה צריך?
300 גרם טופו מגורר על פומפייה דקה
5 כפות שמן זית
2 כפות קמח עדשים
2 כפות קמח תירס לפולנטה
1.5 כפיות מלח
1 כפית בהרט לקציצות
1 כפית פפריקה
1 כפית כורכום
3 כוסות רוטב עגבניות איכותי (אופציונלי)
מה עושים?
מחממים תנור ל-180 מעלות
מערבבים היטב את הטופו המגורר עם השמן והתבלינים
בידיים משומנות צרים קציצות ומניחים על תבנית
אופים כעשר דקות, הופכים ואופים עוד כמה דקות עד שהקציצות מתחילות טיפה להשחים
אפשר לאכול כך, או לבשל עוד כמה דקות ברוטב עגבניות.
בתיאבון! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק