כדאי לכם לנסות בשר קר. זה יכול להיות בגלל הרצון לנצל שאריות של בשר מבושל, ולפעמים זה ממש מתוך כוונה והכנה מיוחדת.
2 צפייה בגלריה
בשר קר
בשר קר
בשר קר
(צילום פרטי)
בשר קר הוא אופציה נהדרת וקלילה לקיץ, לארוחת צהריים או ערב, או כזו שמתבקשת על הדרך - משהו ספונטני שצריך להכין ממה שיש, בעזרת אלתורים פשוטים. אפשר להכין מגש נחמד עם כל מיני תוספות (עם או בלי אלכוהול) או על מחבת חמה ועשירה, להוסיף עלי מנגולד, גרגירי חומוס, לימון כבוש וביצים.
קראו גם:
עם הלחם הנכון והניגוב הארוחה תהפוך לחגיגה.
אגב, בשר קר אפשר להכין עם לא מעט נתחים, ובהם צ'ך, שייטל, וייסבראטן, אווזית (כולם, אגב, מהחלק האחורי של הבקר).

בשר קר

החומרים:
קילו וחצי של נתח שלם (אתם בוחרים את הסוג)
2 בצלים יבשים, חצויים ופרוסים
12 שיני שום קלופות
6-5 עלי דפנה
10 גרגירי פלפל אנגלי
פלפל שחור גרוס
מלח ים
מעט שמן לטיגון
ההכנה:
בסיר עמוק מחממים מעט שמן, מטגנים את הבצל עד שקוף, מעבירים לאש גבוהה, מוסיפים את נתח הבשר וצורבים יפה מכל הצדדים.
מוסיפים את שיני השום ומטגנים יחד כארבע דקות, מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים, מסירים קצף עד לקבלת נוזל צלול, מוסיפים את שאר החומרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש, מכסים וממשיכים עוד כשלוש שעות או עד לריכוך הבשר. מצננים היטב ופורסים דק.
חשוב לא לפרוס עד שהבשר קר לחלוטין.
את הנוזל שומרים ומשתמשים כציר בשר משובח.
2 צפייה בגלריה
מחבת בשר מבושל וקצוץ
מחבת בשר מבושל וקצוץ
מחבת בשר מבושל וקצוץ
(צילום פרטי)

מחבת בשר מבושל וקצוץ

החומרים:
כ־400 גרם בשר מבושל, קצוץ בסכין
חבילת עלי מנגולד קצוצים גס
6 שיני שום פרוסות
כוס חומוס מרוכך (אפשר קפוא, אבל אין כמו חומוס שהושרה ורוכך בסבלנות. תכינו ותקפיאו בשקיות קטנות. זה משביח אינסוף תבשילים)
4-3 פרוסות לימון כבוש או טרי
פלפל חריף טרי פרוס (חובה לאוהבי החריף)
צ'ילי גרוס
רבע כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
מעט שמן לטיגון
ביצים לפי מספר הסועדים
ההכנה:
במחבת גדולה מחממים מעט שמן, מוסיפים את הבשר הקצוץ והשום ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הפלפל הטרי ואת המנגולד הקצוץ ופרוסות הלימון ומערבבים תוך כדי טיגון, עוד כארבע-חמש דקות, מוסיפים את גרגירי החומוס ומתבלים, מוסיפים ככוס מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה עוד כחמש דקות.
מוסיפים את הביצים, מפזרים מעט כוסברה או פטרוזיליה טרייה קצוצה, מכסים ונותנים לביצים להגיע לריכוך הרצוי, כל אחד וטעמו.
אפשר לאלתר: לוותר על החומוס או להחליף עם שעועית מרוככת או קוביות תפוחי אדמה.
אפשר לשחק עם עלי התיבול, להוסיף או לשנות בנענע או בזיליקום או שמיר, שייקחו את המנה לכיוונים אחרים.