הקור והסל השבועי המגוון מוציאים ממני יצירתיות מעניינת.
השבוע הגיעה כרובית מהממת ביופיה וניסיתי לחשוב מה אפשר לעשות איתה שיהיה גם מעניין, גם מחמם, וגם מנה שאפשר גם לחמם יום אחר כך ולא ינוס לחה.
פשפשתי קצת ברשת להשראה ואז ראיתי תמונה שהזכירה לי שפעם אכלתי מקלובה כרובית מהממת.
קראו גם:
כן, גם אני הופתעתי שניתן להכין מקלובה צמחונית, ושהמונח מקלובה פשוט מתייחס לכך שהמנה הפוכה, כלומר - מכינים אותה בסיר או במחבת עמוקה, ולאחר מכן הופכים אותה - ומגישים כחלקה התחתון מתנוסס מעל.
כמובן שאצלי זה לא באמת יכול להיגמר רק בכרובית ואליה הצטרפו גם קולורבי, שמזכיר קצת תפוח אדמה בתבשילים מהסוג הזה (נסו להחליף פעם את תפוח האדמה של החמין בקולורבי ותודו לי אחר כך), וגם בצל סגול.
והתוצאות?
אתם יכולים לראות בתמונה.
המנה היא מאוד גדולה, ולא נשאר הרבה לחמם ביום המחרת...
מקלובה צמחונית מכרובית, קולורבי ובצל
אז מה צריך?
1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
1 קולורבי גדול חתוך לרבעי פרוסות
2 בצלים סגולים בינוניים
10 שיני שום קלופות, חתוכות גס
1 כוס קינואה יבשה, מושרית, שטופה היטב
שמן זית
2 כפיות מלח
1 כפית כורכום
1 כפית גדושה טיקה מסאלה
1 כפית שטוחה צ'ילי גרוס
לקישוט: חופן פטרוזיליה קצוצה וחופן צנוברים טבעיים
מה עושים?
שמים במחבת גדולה ועמוקה או סיר גדול שמן זית בנדיבות
מטגנים את הירקות עד שהם מתחילים להשחים תוך כדי ערבוב
מוסיפים את התבלינים ומערבבים
מוסיפים את הקינואה מעל הירקות
מוסיפים מים, קצת מעל לכיסוי
מכסים ומביאים לרתיחה
מנמיכים ומבשלים עד לספיגת הנוזלים על ידי הקינואה
הופכים למגש או כלי הגשה אחר
מקשטים בפטרוזיליה קצוצה וצנוברים,
בתיאבון! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק