האבוקדו הוא פרי ייחודי ומיוחד. בניגוד למרבית הפירות שמכילים בעיקר סוכרים, האבוקדו מכיל ברובו שומנים בריאים.
יש בו מגוון רחב של כ-20 ויטמינים ומינרלים, ועוד לא דיברנו על טעמו המשובח, כשהוא עומד בפני עצמו או משתלב בסלט.
קראו גם:
היתרונות הבריאותיים של האבוקדו הוכחו לאורך השנים במגוון מחקרים. ידוע שהוא משפר את פעילות מערכת העיכול, מפחית את הסיכון לדיכאון וגם שומר על הלב – יתרונות חשובים לכולנו, במיוחד בימים אלה.
שחקן מפתח נוסף בסלסלת הטעמים הן הפטריות, שהצליחו לתפוס מקום של כבוד בין מזונות הסופר פוד: הן ניחנות ביתרונות בריאותיים משמעותיים, דלות קלוריות, ובשל טעמן האנין הפכו לכוכבות לא קטנות במטבחים ובכל תפריט שמתדהר גם בערכים של בריאות, טריות וטבע.
הפעם החלטתי להפגיש בין השניים – אבוקדו ופטריות.
אז אני מזמינה אתכם לפתוח ביחד איתי את הבוקר עם שני כוכבי עונת החורף במתכון טעים, בריא וכמו תמיד קליל - גם על ההכנה וגם על הגוף.
פטריות ממולאות:
חומרים:
חבילה פטריות יפות למילוי
1-2 אבוקדו רך קלוף
מיץ לימון
מלח
נבטים
ההכנה:
מנקים את הפטריות ומוציאים להן את הרגליים
מועכים את האבוקדו ומוסיפים לו את מיץ הלימון ומלח לפי הטעם
ממלאים את הפטריות בתערובת האבוקדו
מקשטים בנבטים.
בתיאבון! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק