מפגש של הקור העז עם תפוחי אדמה קטנטנים עטופים ברגבי אדמה שלח אותי השבוע להכין ארוחת מחבת פשוטה, שכוללת קציצות עוף ירוקות עם תפוחי אדמה מטוגנים קלות בבצל ושום.
2 צפייה בגלריה
קציצות עוף ירוקות ותפוחי אדמה
קציצות עוף ירוקות ותפוחי אדמה
קציצות עוף ירוקות ותפוחי אדמה
(צילום פרטי)
התוצאה שמתקבלת פשוטה, משביעה ומנחמת וגם עוטפת את הגוף בחום.
קראו גם:
לקציצות האלה, כמתכון הבית למבוגרים וילדים, צפויה הצלחה בטוחה - הן נחטפות מהמחבת בזמן הטיגון, והחיבור עם תפוחי אדמה הזעירים מוסיף פחמימה מפנקת.

קציצות עוף ירוקות ותפוחי אדמה

הקציצות:
חצי קילו עוף טחון
בצל מגורר וסחוט
ביצה + חלמון
חצי חבילת כוסברה
חצי חבילת פטרוזיליה
6 גבעולי נענע, רק העלים
כפות פירורי לחם
כפית פלפל שחור
מלח
שמן לטיגון
2 צפייה בגלריה
קציצות עוף ירוקות ותפוחי אדמה
קציצות עוף ירוקות ותפוחי אדמה
קציצות עוף ירוקות ותפוחי אדמה
(צילום פרטי)
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה, לשים היטב את העיסה, ומניחים בצד לחצי שעה.
מחממים מחבת עם מעט שמן. מחבת טובה לא זקוקה להרבה שמן והקציצות מטוגנות בה טוב יותר. שווה להשקיע וטוב שתהיה אחת כזאת במטבח.
יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ומטגנים עד זהוב יפה, מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומניחים בצד.
אפשר לשחק עם הכמויות של עשבי התיבול, אפילו להכפיל כמויות, חבילה מכל סוג (אך לשמור על הכמות המקורית של עלי הנענע). את העיסה מאזנים עם פירורי לחם, במידת הצורך. אפשר להוסיף גם גרידת לימון וצ'ילי גרוס לאוהבי החריף. אפשר להחליף לבשר טחון במקום עוף.
הכנת התבשיל:
תפוחי אדמה קטנטנים. אפשר גם גדולים, פרוסים לסירות מאורכות או מה שאוהבים
2 בצלים יבשים, קצוצים דק
6-4 שיני שום פרוסות
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית כורכום
ההכנה:
שוטפים היטב את תפוחי האדמה, שולקים במי מלח כ־6 דקות, מסננים ומיבשים.
בסיר שטוח או במחבת עמוקה מחממים מעט שמן, מטגנים את הבצל עד זהוב יפה, מוסיפים את השום, מוסיפים את תפוחי האדמה השלוקים, ומטגנים יחד עד שהם מקבלים צריבה יפה מכל הצדדים.
תנו להם את הזמן. מתבלים במלח גס ופלפל שחור, כורכום ומלח, וממשיכים לטגן עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב עדין.
מוסיפים 3-2 כוסות מים רותחים, מוסיפים את הקציצות, מסדרים בין תפוחי האדמה, מכסים ומבשלים כחצי שעה יחד, במידה שחסרים נוזלים אפשר להוסיף מים רותחים לפי הצורך.