רשות הטבע והגנים מציינת מדי שנה, לקראת האביב, את שבוע שמירת הטבע במטרה להעלות את מודעות הציבור.
3 צפייה בגלריה
פרחי בר
פרחי בר
פרחי בר
(צילום: מיטל אהרון-רויזר, יניב כהן, רשות הטבע והגנים)
גם השנה מתמקד השבוע בפרחי הבר ובצמחים בסכנת הכחדה: מהם צמחים בסכנת הכחדה? מדוע חשוב לשמור עליהם? מה הקשר שלהם לשטחים הפתוחים? ואיפה ניתן לטייל ולפגוש אותם בשטח?
אין כמו היכרות מקרוב כדי לחוות את הטבע במלוא יופיו ועוצמתו.
קראו גם:
שבוע שמירת הטבע יתקיים השנה בסופי השבוע, בין ה-18.2 ל-26.2: הציבור מוזמן לבקר ב-20 תחנות מידע והסברה, שיפעלו בסמוך למוקדי פריחה בגנים הלאומים ובשמורות הטבע בכל רחבי הארץ.
3 צפייה בגלריה
כליל חורש
כליל חורש
כליל חורש
(צילום: עופר שנער רשות הטבע והגנים)
תוכלו לקבל מידע על מסלולי הטיול ופרחי הבר שבהם ולהכיר את הכללים לשמירה על הפרחים, על הטבע ועל משימת שמירת המינים המוגנים.
צמחיית ישראל כוללת מגוון עצום של מינים, רובם פרחים, עצים וצמחי תבלין והיא ידועה בעולם בריכוז המינים הגדול שבה ביחס לשטחה.
כמה מהפרחים, כמו כלנית מצויה ורקפת מצויה, נפוצים מאוד בזכות מעמדם כפרחים מוגנים - מינים שאסור לפגוע בהם בכל מקום שהם מצויים.
3 צפייה בגלריה
אירוס נצרתי
אירוס נצרתי
אירוס נצרתי
( צילום: מיטל אהרון רויזר, רשות הטבע והגנים)
מעמד זה עוזר לא רק בשמירתם מפני הכחדה אלא גם בשימור מרבדי מינים אלה ואחרים הגדלים באזורים מוגדרים.
רעיה שורקי מ"מ מנכ"לית רשות הטבע והגנים: "למעלה מאלפיים מינים של צמחי בר גדלים בישראל, יותר מאשר במדינות רבות שגודלן גדול משטח ישראל, ורבים מהמינים האנדמיים, גדלים רק בישראל. על כן זו האחריות שלנו, תושבי ישראל, לשמור עליהם שלא יכחדו.
"בעבר קטיף של פרחי בר היה אירוע משפחתי ומכירה של פרחי בר כמו כלניות ונרקיסים הייתה נורמה בישראל של שנות ה-60. עם הקמת רשות שמורות הטבע במהלך משותף עם החברה להגנת הטבע, החל מסע הסברה נרחב להפסקת קטיף הפרחים ואכיפת התקנות המטילות עונש על קוטפי פרחי הבר.
"הציבור בישראל אימץ את התפיסה החדשה של 'צא לנוף אך אל תקטוף'. אנחנו מאמינים בדור הצעיר ובחזקה של הקהילה לסיוע בשמירת מינים בסכנת הכחדה ועלינו מוטלת האחריות לתת להם את הכלים לעשות זאת".
פרטים נוספים בטלפון 3639* ובאתר רשות הטבע והגנים