קישוא בלאדי תמיד קורא לי מהמדפים בחנות הירקות.
3 צפייה בגלריה
קישוא בלאדי
קישוא בלאדי
קישוא בלאדי
(צילום פרטי)
כמעט תמיד אני לא עומד בפיתוי ואף פעם לא מתחרט על מנות קישואים למרות שההכנה שלהן דורשת את פעולת ריקון הירק.
בניגוד לאחרים אני דווקא אוהב אותה, זאת מדיטציה טובה לנפש.
קראו גם:
הפעם החלטתי להכין מהמנומרים הקטנים והיפים שקניתי מנה צמחונית עם יוגורט מבושל בלאבן קישק, אבן יוגורט קשה עזת טעמים, הפרמז'ן המקומי שלנו, של המזרח התיכון.
יצא חגיגה.

ממולאי קישואים ברוטב עגבניות מוקרמים ברוטב יוגורט ולאבן קישק

הקישואים:
10־14 קישואים קטנים מרוקנים (עדיף בלאדי והכי עדיף מנומרים)
המלית:
2 כוסות אורז שטוף (עד מים צלולים) – עדיף בסמטי (למי שאוהב אחד אחד) או עגול (למי שאוהב עסיסי)
2 כפות שמן
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור
בצל יבש קצוץ דק (או בצלים ירוקים)
כ־10 גבעולי כוסברה (רק העלים)
כ־10 גבעולי פטרוזיליה (רק העלים)
כ־10 גבעולי נענע (רק העלים)
כפית נענע יבשה
כף גדושה רסק עגבניות
3 צפייה בגלריה
קישוא בלאדי
קישוא בלאדי
קישוא בלאדי
(צילום פרטי)
ההכנה:
קוצצים דק את העלים הירוקים, מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לתערובת אחידה.
ממלאים את הקישואים רק עד כשני שליש מחלל הקישוא, מניחים בצד.
הרוטב:
קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם)
2 כפות רסק עגבניות
5 שיני שום חצויות
בצל חצוי ופרוס דק
4 כפות שמן
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית נענע יבשה
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כפית קינמון (למי שאוהב, אני מאוד)
מלח
3 צפייה בגלריה
 כף לאבן קישק מגורר או לפי הטעם
 כף לאבן קישק מגורר או לפי הטעם
כף לאבן קישק מגורר או לפי הטעם
(צילום פרטי)
ההכנה:
בסיר שטוח מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את חצאי השום ומטגנים כשתי דקות, מוסיפים את העגבניות המרוסקות והרסק ומערבבים יחד תוך כדי טיגון.
מוסיפים כוס וחצי כוס מים רותחים, מערבבים ומתבלים, אפשר להוסיף גם רכז רימונים (נותן עומק בטעם ובצבע), מבשלים כ־20 דקות על אש בינונית.
מסדרים יפה את הקישואים הממולאים, הרוטב אמור לעטוף את הקישוא עד לכשני שליש גובה (חשוב שלא יהיו יותר מדי נוזלים), מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש וממשיכים עוד כרבע שעה עם מכסה.
רוטב יוגורט:
2 גביעי יוגורט (עדיף לא פחות מ־3%)
1 כף לאבן קישק מגורר או לפי הטעם
מעט זעפרן או כפית שטוחה של כורכום (אפשר לוותר)
ההכנה:
בסיר קטן מביאים את היוגורט לרתיחה עדינה תוך כדי ערבוב. כשמתחיל לבעבע מוסיפים את הלאבן קישק המגורר ומבשלים יחד כדקותיים תוך כדי ערבוב עד שמסמיך.
יוצקים מעל הקישואים כשהם מוכנים ומכניסים לתנור שחומם מראש (180 מעלות) לחמש דקות או עד שמתקבל צבע יפה.
מגישים מיד, אפשר לפזר גרגרי רימון מעל, מקסים וטעים ומתפצפץ בפה.