החום הגדול כבר כאן, והשנה, לצד הטמפרטורות המוגזמות, גם מחירי הירקות והפירות מאמירים לשיאים חדשים.
2 צפייה בגלריה
שעון החול של הפירות הוירקות
שעון החול של הפירות הוירקות
שעון החול של הפירות הוירקות
(צילום: shutterstock)
"מרגע הקטיף מתחיל שעון החול של חיי התוצרת, וכשבוחרים פרי שעמד ארבעה ימים בסופר, הוא יחזיק בבית לא יותר מיומיים, שלושה נוספים", אומר רון יהודה שטרית, סמנכ"ל השיווק של אתר מושבניק.
"לכן חשוב לקנות תוצרת שעמדה כמה שפחות זמן במרכול. בעיקר עכשיו, בימי הקיץ, כשהפירות והירקות נוטים להתקלקל מהר יותר".
קראו גם:
אז איך בוחרים, מאחסנים ומאריכים את חיי הפירות והירקות?
עגבניות
הימנעו מעגבניות עם כתמים או סדקים על קליפותיהן.
עגבניות אדומות מצביעות בדרך כלל על בשלות. עדיף לקנות עגבניות אדומות עם גוון בהיר במקצת, כך שאורך חייהן יהיה ארוך יותר.
עגבניות שאינן בשלות השאירו בחוץ, לא במקרר.
חזרתם מהסופר? אל תכניסו את העגבניות ישר למקרר, כי קירורן עלול לגרום לשינוי במרקם – לקמחי. עדיף לאחסן אותן במקומות קרירים, יבשים ומוצלים, בשורה ולא אחת מעל השנייה.
מלפפונים
חפשו מלפפונים מוצקים ללא פגמים או קצוות רכים.
קליפה כהה משמעה בשלות. לכן בחרו במלפפונים בעלי קליפה בהירה יחסית, אבל לא צהובה.
מלפפונים קטנים הם פחות מרים, כך שגם אם המלפפונים הגדולים מרשימים, רצוי לבחור בבינוניים שבהם.
המלפפונים אוהבים טמפרטורה של 10 מעלות, ואילו במקרר הביתי לרוב יש 6-4 מעלות בלבד. כדאי לשטוף אותם, לייבש היטב, לעטוף בנייר סופג ולהניח בשקית סגורה – ובנפרד מהעגבניות (שפולטות חומר המזרז הבשלת מלפפונים).
2 צפייה בגלריה
פרי שעמד ארבעה ימים בסופר, יחזיק בבית לא יותר מיומיים, שלושה נוספים
פרי שעמד ארבעה ימים בסופר, יחזיק בבית לא יותר מיומיים, שלושה נוספים
פרי שעמד ארבעה ימים בסופר, יחזיק בבית לא יותר מיומיים, שלושה נוספים
(צילום: shutterstock)
פלפלים צהובים, אדומים וירוקים
בחרו פלפלים בעלי גוון מבריק, צבע עמוק, מוצקים וללא פגמים וקמטים.
הכניסו אותם למקרר בשקית נפרדת, או עטופים בניילון נצמד (לחות מקצרת את חייהם).
תפוחי אדמה
הימנעו מתפוחי אדמה בעלי כתמים ירוקים או דהויים או בעלי עור מקומט. כשהם נוקשים, הם טריים.
רצוי לשמור תפוחי אדמה מחוץ למקרר במקום קריר וחשוך.
חצילים
בחרו בחצילים קלים יחסית. החצילים הכבדים מכילים מספר זרעים רב, מה שגורם גם למרירות בטעם.
כדאי לבחור בפרי בעל צבע שחור-ארגמן מבריק, כיוון שחצילים בגוון "מט" נוטים גם הם להיות מרים.
החציל צריך להיות מתוח מאוד וחף מכתמים, שקעים, קרעים או פצעים, שכן הם מעידים על חציל לא טרי.
החצילים לא אוהבים קור, אבל לא יכולים להחזיק מעמד זמן רב מחוץ למקרר. לכן כדאי לרכוש אותם בסמוך לזמן בו תכננתם לאכול אותם, ולאחסנם כיומיים בתוך המקרר.
קישואים
מומלץ לבחור בקישואים מוצקים וכבדים. משקלם הכבד מעיד על תכולת מים גבוהה, בעוד שקישואים בעלי משקל קל עלולים להיות ספוגיים.
קישואים בעלי קליפה דקה, עדינה, מבריקה, ללא סדקים וחתכים ובעלי שערות וזיפים - מעידים על טריותם.
רצוי שלא לרחוץ קישואים עד לשימוש ולהמעיט במגע עם הקליפה.
בננות
חפשו אשכול בננות בעל קליפות חלקות, ללא חבורות, כתמים או פצעים. הצהובות והרכות – בשלות. בירוקות הקשות תוכלו להשתמש כשבוע לאחר הקנייה.
בננה יש לאחסן בטמפרטורת החדר, ובשום פנים ואופן לא להכניס למקרר, זה יגרום להופעת כתמים וריקבון.
לזירוז ההבשלה: עטפו את הבננה בנייר עיתון.
תפוחי-עץ
למישוש התפוח תפקיד חשוב. חפשו תפוח קשיח לחלוטין, ובמידה ואתם חשים באזורים רכים, הימנעו מקנייתו. אורך חייו לא יהיה ארוך וכנראה שמרקם בשרו קמחי.
כדאי לאחסן את התפוחים במקום מוצל וקריר או במקרר, תוך הפרדתם מפירות וירקות אחרים, כיוון שתפוחי העץ פולטים גזים שגורמים לפירות וירקות אחרים להרקיב מהר יותר.
גזר
מומלץ לבחור בגזרים בינוניים ובעלי צבע כתום חזק, בכדי לשמור על טריותם לאורך זמן. גזר רך מעיד על כך שאינו טרי.
אחסנו אותו במקום הכי קר במקרר בשקית פלסטיק מחוררת.
ענבים
ענב איכותי וטוב צריך להיות מוצק ונפוח. המנעו מרכישה של ענבים רטובים או מצומקים.
הבחנתם באבקה לבנה דקה שעוטפת את כל אשכול הענבים? זהו ה"הבלום" וזה סימן מצוין. הבלום הוא חומר שתפקידו להגן על הענבים מפני אובדן של לחות או מפני ריקבון. הבלום אינו נשטף בקלות אבל בטוח לגמרי לאכילה.
לשמירת הטריות אחסנו ענבים במקרר, לא שטופים, באריזה המקורית. שטיפה מוסיפה לחות ומאיצה את הריקבון שלהם.
ניתן לאחסן ענבים במקרר עד שבועיים ממועד הקנייה. שטפו אותם במשך כ-30 שניות, ורק לפני שאתם באמת רוצים לאכול.
פירות טרופיים
פפאיה, מנגו, אפרסק או נקטרינה – יש לאחסן במקרר רק לאחר שהם הבשילו (בול בזמן).
הקירור במקרר מסייע לשמור על חיים ארוכים ומתוקים יותר של הפירות האלו. ואיך מזהים שהם אכן בשלים? חשים אותם אם הם נעשו רכים יותר. לעתים גם צבע הפרי מתחזק והריח שלו מורגש חזק יותר.
אתר מושבניק מאגד עשרות חקלאים ישראלים לשיווק ישיר עד לבית הלקוח.