בואיקוס

גביע גבינת קוטג' 9%
200-150 גרם גבינה בולגרית, לפחות 16%
100-150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
100-150 גבינת פרמז'ן מגוררת
בואיקוס במילוי גבינות בואיקוס במילוי גבינות
בואיקוס במילוי גבינות
(צילום: ריאן)
גביע שמנת חמוצה 15%
2 ביצים
2 כוסות קמח
אבקת אפייה
חמאה, חתיכה קטנה מומסת (כ־50 גרם)
מעט מלח, במידת הצורך
חלמון עם מעט שמן לקישוט
שומשום או קצח לקישוט
אופן ההכנה:
מפוררים את הגבינה הבולגרית בידיים, מוסיפים את שאר החומרים (חוץ מהשומשום, הקצח והחלמון לקישוט) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים למקרר למנוחה של כחצי שעה.
אפשר גם להכין, להקפיא ולאפות בעת הצורךאפשר גם להכין, להקפיא ולאפות בעת הצורך
אפשר גם להכין, להקפיא ולאפות בעת הצורך
(צילום: ריאן)
משמנים תבנית שקעים (אפשר בתרסיס) וממלאים את השקעים עד כדי 3/4 אפשר ליצור כדורים בידיים רטובות, או בעזרת שתי כפות או בכף של גלידה.
מערבבים חלמון עם מעט שמן ומורחים מעל כל אחד בעזרת מברשת ומפזרים מעט שומשום או קצח, או גם וגם.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל־ 180-170 מעלות לכ־20 דקות או עד לקבלת צבע זהוב נאה. כדאי לחכות כמה דקות אחרי שמוציאים מהתנור ואז הבואיקוס משתחררים בקלות מהשקעים.
אפשר גם: להכין הכול ולהקפיא כשהן עטופות בניילון ולאפות בעת הצורך ישירות לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.
אפשר גם: לוותר על השימון ולהניח בסלסילות נייר.
אפשר גם: לשחק עם תערובת הגבינות.
אפשר גם: להוסיף בצל ירוק קצוץ או מעט חציל קלוי, תערובת של ירוקים קצוצים או זוקיני מגורר. גם תיבול של נענע יבשה יתאים. אבל האמת, התערובת הבסיסית נפלאה כמו שהיא.
בוגצ'ה מנגולדבוגצ'ה מנגולד
בוגצ'ה מנגולד
(צילום: ריאן)

בוגצ'ה מנגולד

חבילת פילו
גוש גבינה בולגרית - כ־200 גרם (עדיף גבינה שמנה)
2-3 חבילות עלי מנגולד - רק הירוק
ביצה
מעט קמח לקימוח
שומשום לקישוט
אופן ההכנה:
קוצצים את עלי המנגולד לרצועות דקות ומעבירים לקערה יבשה.
מפוררים את הגבינה בידיים, מוספים לקערת המנגולד ומערבבים לידי עיסה אחידה.
פותחים את עלי הפילו בזהירות ומכסים במגבת לחה. לוקחים עלה אחד, מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומחלקים את העלה לארבעה חלקים שווים. בעזרת מערוך פותחים מעט כל יחידה בנפרד, מניחים מלית בנדיבות בחלק התחתון ומגלגלים מלמטה כלפי מעלה תוך כדי דחיסה ויוצרים גליל ארוך. אוחזים בקצה ויוצרים מעין שבלול, כשאת קצהו השני מכניסים פנימה ולמטה (כדי שהשבלול ישב עליו). מייצרים שבלולים מכל עלי הפילו ומסדרים יפה בתבנית עם נייר אפייה.
מורחים את הבוגצ'ות בביצה ומפזרים מעל שומשום בנדיבות.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.
אפשר גם: למלא בחציליםאפשר גם: למלא בחצילים
אפשר גם: למלא בחציל, בולגרית ונענע יבשה
(צילום: ריאן)
מלית חציל קלוי
3-2 חצילים קלויים, מסוננים היטב וקצוצים
100 גרם בולגרית מגוררת
100 קשקבל מגוררת (עדיף טורקית)
מעט פלפל שחור
כפית נענע יבשה
אופן ההכנה: מערבבים את החומרים לתערובת, מגלגלים ואופים.