כמובטח, השבוע אמשיך בסיור הקניות בוואדי ניסנאס שבחיפה. הפעם התמקדתי בירקניות שנותנות לקונים מוצר אחרי קילוף וניקוי.
מדובר בשירות שאני נהנה מאוד להתפנק בו מדי פעם ושנמצא לרוב בכפרים ושווקים ערביים וגם בחנויות מובחרות.
יש שעמלות על מלאכת הניקוי בחנות. חלקן מוציאות החוצה את פינת העבודה, יושבות בשמש ומרוקנות קישואים, ירקות שורש, ועוד.
קראו גם:
החלטתי ללכת על דלעת מיוחדת שאני מכיר מהמטבח הכורדי, שנקראת דלעת מים, ואני קורא לה דלעת בלאדי. אולי לא הייתי בוחר בהן, אבל מאחר שהן היו קלופות ומרוקנות לא עמדתי בפיתוי, ואת המתכון הכנתי בראש כל הדרך חזרה הביתה.
החלטתי ללכת על משהו צמחוני־טבעוני, שילבתי גם כמה סלקים שרוקנתי בעצמי, והכנתי סיר ממולאים במילוי של פריקה עשבי תיבול, ערמונים ורכז רימונים. מאוד אהבתי את התוצאה, והנה היא לפניכם.
דלעות בלאדי ממולאות
8-6 דלעות קטנות, קלופות ומרוקנות – אפשר להמיר בקישואים גדולים או עגולים (אין צורך לקלף)
4-3 סלקים מרוקנים מתוכן – לא חובה, אפשר להוסיף 3-2 סלקים שלמים במקום
3 בצלים קצוצים
תוכן הדלעות
תוכן הסלק
מעט שמן לטיגון
המלית:
3 כוסות פריקה שטופה היטב ומסוננת
4-3 בצלים ירוקים קצוצים (כולל החלק הירוק)
2 כפיות רסק עגבניות
חצי חבילת נענע, רק העלים קצוצים דק
חצי חבילה כוסברה, קצוצה דק
כ־12 ערמונים קלופים וקצוצים
2 כפיות פלפל שחור
כף מלח
2 כפות רכז רימונים
2 כפות שמן חמניות
החומרים לרוטב:
2 כפות רסק עגבניות
4 כפות רכז רימונים
כף שטוחה נענע יבשה
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח
ליטר מים רותחים
אופן ההכנה:
נתחיל בירקות המרוקנים. אפשר לרוקן, ואפשר לקנות מוכנים למילוי. כדאי לשמור ולהשתמש גם בתוכן.
בסיר רחב ופתוח מחממים מעט שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד זהוב, מוסיפים את תוכן הסלק והדלעות, מעט מלח ופלפל שחור וכף רכז רימונים, ומטגנים הכל יחד כשש דקות.
מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את הדלעות עד כדי חצי מהנפח, וכך גם את הסלקים, ומסדרים יפה בסיר.
מערבבים היטב בקערה את כל חומרי הרוטב עד להמסת המלח וקבלת נוזל אחיד, ויוצקים בעדינות על כל הממולאים והתחתית, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש, ומבשלים כחצי שעה.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל־140 מעלות, ולאחר כחצי שעה מנמיכים ל־110 לשעתיים נוספות, או יותר. תוספת הזמן רק משביחה את התוצאה הסופית.