ט"ו בשבט הוא חג לאילנות, והשנה אני חוגג עם ההדרים.
תפוזים, לימונים ואשכולית אדומה צלויים ומקורמלים יחד עם ארטישוק, אפונה טרייה, פטריות ובצלים סגולים.
3 צפייה בגלריה
במטבח של פיני
במטבח של פיני
במטבח של פיני
(צילום: ריאן)
זו חגיגה לא רק לאילן אלא גם לאדמה ולטבע. משקיעים גם בסטייק איכותי - נתח של 700-600 גרם פילה לוקוס. אבל התוספות שמסביב ומשחק הטעמים שהיה עם כל ביס הרגישו כארוחת גורמה שלמה בתבנית אחת.
כוס יין ליד והארוחה מושלמת ומספיקה אפילו לשני זוגות.
קראו גם:
זה המקום להקדים ולהבהיר - הארוחה הזאת דורשת הכנות והשקעה, אבל הכל מתאסף לתבנית אחת, ובסוף מקבלים ארוחה מפנקת שמצדיקה את ההשקעה.
3 צפייה בגלריה
ארוחה מפנקת שמצדיקה את ההשקעה
ארוחה מפנקת שמצדיקה את ההשקעה
ארוחה מפנקת שמצדיקה את ההשקעה
(צילום: ריאן)

הדרים מקורמלים עם ירקות ודג בתנור

700-600 נתח דג פילה נקי ללא עצמות (עדיף לוקוס, אפשר גם אינטיאס או פלמידה. גם הלברק יכול להשתלב מצוין)
3-2 ארטישוקים טריים, שטופים ומרוככים קלות במים רותחים (אל דנטה), מחולקים לרבעים (ונקיים מסיבים)
ראש שום חצוי לרוחב
10 שיני שום קלופות ומעוכות
4-3 תפוזים קלופים
2 לימונים קלופים
אשכולית אדומה
5-4 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לרבעים או לפלחים, מרוככים קלות
200 גרם אפונה ירוקה קלופה (לא חובה)
סלסילה קטנה של פטריות פורטובלו
פלפל חריף טרי
2 בצלים סגולים, חצויים לרבעים
שמן זית בנדיבות
כ־50 גרם חמאה
פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה מתוקה
צ'ילי גרוס לפי הטעם
מיץ מלימון אחד
כוס מיץ תפוזים או קלמנטינות (או חצי חצי)
3 צפייה בגלריה
הדרים מקורמלים עם ירקות ודג בתנור
הדרים מקורמלים עם ירקות ודג בתנור
הדרים מקורמלים עם ירקות ודג בתנור
(צילום: ריאן)
ההכנה:
מומלץ להכין את כל חומרי הגלם ורק אז להתחיל בחיבור ובהכנת הארוחה.
משמנים תבנית במעט שמן זית ובכמה גושי חמאה רכה. מפזרים מלח גס.
מסדרים בתבנית את הבצל והשום, ביניהם את רבעי הארטישוק ופלחי תפוחי האדמה. את האפונה הירוקה מפזרים.
את התפוזים והלימונים צולים בכלי לצליית חצילים ופלפלים. אני מאוד אוהב את הכלי הזה, אף על פי שבהתחלה זלזלתי בו. אחרי ניסיון הוא הופך לכלי שימושי מאוד.
צולים מכל הצדדים ומקרמלים בעדינות עד לקבלת צבע יפה. לא תאמינו כמה התהליך הזה מוסיף, כל הטעמים והסוכרים הטבעיים של הפרי שנפתחים ועושים המון שמח.
מוסיפים לתבנית ומפזרים בין הירקות.
מוסיפים לתבנית את שאר הירקות. יוצקים מעל מעט שמן זית, מעט גושי חמאה רכה ואת התבלינים. יוצקים את מיץ הלימון ומחצית ממיץ התפוזים.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ־20 דקות.
בינתיים מתבלים את הדג במלח גס ובפלפל שחור גרוס. צורבים על מחבת משומנת במעט שמן זית וחמאה על אש גבוהה מאוד כשהעור כלפי מטה, במשך 5-4 דקות.
הופכים בעדינות לצד השני עד לקבלת צבע יפה. מעבירים מיד לתבנית ומניחים כשהעור כלפי מטה מעל כל הירקות.
יוצקים את שארית מיץ התפוזים ומחזירים לתנור לעוד כ־16 דקות, תלוי בעובי נתח הדג.
כדאי לבדוק מדי פעם אם יש צורך לצקת מעט מהרוטב שנקווה בתחתית התבנית על הדג ושאר הירקות והפירות.