במהלך הזמן גיליתי שאחת הדרכים לשמור על תזונה בריאה גם בתקופות עמוסות היא – ממרחים ורטבים (ביתיים, ברור שביתיים).
1 צפייה בגלריה
ממרח קישואים בסירות חסה
ממרח קישואים בסירות חסה
ממרח קישואים בסירות חסה
(צילום: ענת לשם)
כשיש לכם ממרחים שונים בהישג יד במקרר או במקפיא זה מקל מאוד את הבישול.
רוטב עגבניות יכול למשל להפוך בהשקעה קטנה יחסית לשקשוקה, פסטה רוזה, לזניה, פיצה, אפונה ברוטב ועוד.
פסטו יכול בקלות להפוך לרוטב לפסטה, מאפינס, שבלולי פסטו וגם לשדרג כמעט כל מאכל.
חומוס ניתן להגיש עם ירקות, עם פיתה, או כמצע לתבשיל ירקות הודי.
קראו גם:
המטבל שאתם רואים בתמונה הוא מטבל קישואים שיכול בקלות להפוך ללביבות או לפשטידה וגם לשדרג את הפסטה.
מוזמנים לספר לי מה הממרח או הרוטב הכי שימושי אצלכם במטבח ואיזה קסמים אתם עושים איתו.
ולא שכחתי, הנה המתכון:

מטבל קישואים בסירות חסה

החומרים:
2 בצלים גדולים קצוצים גס
3 שיני שום קלופות
5 קישואים בינוניים קצוצים גס
חופן עלי נענע
חופן עירית קצוצה
חופן עלי פטרוזיליה
כפית שטוחה כורכום
2 כפיות מלח הימלאיה
כפית זרעי כמון טחונים
ככוס טחינה גולמית
מיץ מלימון שלם או יותר
שמן זית
להגשה:
לבבות חסה
ההכנה:
במחבת גדולה שמים שמן זית בנדיבות ומחממים מעט.
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמתחיל להשחים.
מערבבים ומוסיפים את השום לעוד דקה שתיים.
מערבבים ומוסיפים את הקישואים.
מוסיפים כורכום, כמון ומלח ומערבבים.
מטגנים עד שמתחיל להתרכך (לא יותר מדי).
מעבירים את תוכן המחבת למעבד מזון.
מוסיפים את העלים הירוקים, הטחינה ומיץ הלימון וטחנים למרקם האהוב עליכם.
ממלאים בסירות החסה ומגישים.
בתיאבון! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים