לרגל השנה האזרחית החדשה בחרתי להכין תבנית חגיגית עמוסה בכל טוב מקומי עם קריצה לט"ו בשבט.
3 צפייה בגלריה
עוף, ערמונים ופירות יבשים
עוף, ערמונים ופירות יבשים
עוף, ערמונים ופירות יבשים
(צילום פרטי)
זה לא מתכון שאפשר למצוא במקום אחר כי התבשיל הזה הוכן בסוג של אלתור.
קראו גם:
ידעתי שאני רוצה להשתמש בפירות יבשים, עוף וערמונים. מפה התקדמתי. התוצאה שונה, מיוחדת וטעימה מאוד.
שתי הערות חשובות: אם חסר משהו אל תוותרו - תאלתרו. וגם: השילוב של ליקר אמרטו וכוכבי האניס יוצר מנה מושלמת של טעמים, ריחות ויופי.

עוף עם ממולאי פירות יבשים והפתעות

1 עוף שלם (או 5 כרעיים)
12 שזיפים מגולענים
12 משמשים
4 בצלים חצויים ופרוסים
6 בצלים סגולים מחולקים לריבועים
1־2 תפוזי דם קלופים פרוסים לעיגולים
2 כוכבי אניס
10 ערמונים קלופים
1 שוט ליקר אמרטו
1־2 כפות סוכר חום
פלפל שחור
3 צפייה בגלריה
עוף עם ממולאי פירות יבשים והפתעות
עוף עם ממולאי פירות יבשים והפתעות
עוף עם ממולאי פירות יבשים והפתעות
(צילום: פרטי)
מלח
מלית פריקה
1.5 כוסות פריקה מושרית בשתי כוסות מים חמים כחצי שעה, מסננים ומניחים בצד
1 בצל גדול קצוץ דק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית פלפל אנגלי
חצי כפית פפריקה
חצי כפית קימל
חצי כפית קינמון או מקל קטן
כפית שטוחה כוסברה יבשה טחונה
מלח
3 צפייה בגלריה
עוף עם ממולאי פירות יבשים והפתעות
עוף עם ממולאי פירות יבשים והפתעות
עוף עם ממולאי פירות יבשים והפתעות
(צילום פרטי)
הכנת המלית
מטגנים במחבת את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הפריקה ומטגנים יחד כחמש דקות. מתבלים, מערבבים, טועמים ומשפרים אם יש צורך (אפשר להוסיף מעט מים), מניחים בצד ומצננים (אפשר גם להוסיף מעט צ'ילי גרוס לפי הטעם).
ממלאים את הפירות היבשים במלית ומניחים בצד.
הכנת התבשיל
בסיר שטוח או תבנית שטוחה מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף, מוסיפים את כוכבי האניס, כף סוכר חום ואת הליקר. מנמיכים את האש ומוסיפים מלח ופלפל.
במחבת נפרדת מטגנים את העוף (או הכרעיים) עד הזהבה ומעבירים לסיר עם הבצל. מניחים את העוף במרכז הסיר.
באותו המחבת שטיגנו את העוף מוסיפים מעט שמן זית וכף סוכר חום ומקרמלים את פרוסות התפוז ומעבירים גם אותן לסיר. מסדרים אותן יפה מסביב לעוף.
מקרמלים גם את רבעי הבצל הסגול ומוסיפים גם אותם לסיר.
מסדרים בתבנית או הסיר גם את השזיפים והמשמשים, מפזרים את הערמונים, מוסיפים כוס מים רותחים וחצי כוס מיץ תפוזים.
מכסים את הסיר ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־160 מעלות למשך 30 דקות.
מסירים את המכסה ומשאירים בתנור עוד 25 דקות עד להשחמה יפה (אם משתמשים בתבנית אז סוגרים אותה בנייר אלומיניום ומסירים אותו לאחר 30 דקות וממשיכים עד להשחמה).