נתחיל בפרגונים. האבטיח הוא לא רק המרענן הרשמי של הקיץ, אלא גם ניחן ביתרונות בריאותיים.
3 צפייה בגלריה
טטאקי אבטיח
טטאקי אבטיח
טטאקי אבטיח
(צילום: סטודיו Teka)
למשל, הוא מכיל 90 אחוז מים ועשיר בליקופן ובטא קרוטן, נוגדי חמצון שמגינים על העור.
בכוס אבטיח (150 גרם) יש כ-40 קלוריות, והוא גם יכול לשפר את פעילות העיכול.
קראו גם:
עכשיו, כשהמחירים ירדו ואפשר ליהנות ממנו ללא נקיפות מצפון, זה הזמן לטוויסט בעלילה.
במקום חתיכות שגרתיות עם בולגרית בצד, אפשר לנסות משהו חדש: מנת טטאקי אבטיח עם לוק מפתיע וסורבה אבטיח-בננה לקינוח דל קלורית.
3 צפייה בגלריה
אם צבע האבטיח דהוי, זה סימן מובהק שהוא אוחסן המון זמן ולכן הוא אינו איכותי
אם צבע האבטיח דהוי, זה סימן מובהק שהוא אוחסן המון זמן ולכן הוא אינו איכותי
90 אחוז מים, כ-40 קלוריות בכוס (150 גרם)
(צילום: shutterstock)

טטאקי אבטיח

רכיבים:
2 פלחים של אבטיח (כ-500 גרם)
200 מ"ל מיץ רימונים
זרעי שומשום שחור
12-14 סוכריות מנטה
הוראות הכנה:
חותכים את האבטיח למלבנים מאורכים, מניחים בקערה בגודל המתאים ומשרים במקרר למשך 10 שעות במיץ רימון (יש לשים לב שמיץ הרימון מכסה את מטילי האבטיח לחלוטין).
מוציאים את האבטיח מהמרינדה, מסננים היטב את הנוזלים ומכסים את כל צידי המלבנים בזרעי שומשום שחור.
מניחים את סוכריות המנטה בשקית נייר או פלסטיק, ומפצחים אותן קלות בעזרת פטיש מטבח.
מניחים את הטטאקי על צלחת הגשה מאורכת ומפזרים את שברי המנטה מסביב.
3 צפייה בגלריה
סורבה אבטיח-בננה
סורבה אבטיח-בננה
סורבה אבטיח-בננה
(צילום: סטודיו Teka)

סורבה אבטיח-בננה

רכיבים:
חצי אבטיח
2 בננות
1 כף סירופ מייפל (אופציונלי)
כמה טיפות תמצית וניל
הוראות הכנה:
קולפים את האבטיח, חותכים לקוביות ומניחים בקופסאת פלסטיק במקפיא.
קולפים וחותכים את הבננות לחתיכות ומקפיאים גם אותן.
לאחר ההקפאה, מערבבים יחד במעבד מזון את האבטיח, הבננות, סירופ המייפל ואת תמצית הווניל, וטוחנים עד לקבלת מרקם סמיך וללא גושים.
מקשטים עם כדורי אבטיח ועלי נענע טריים.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה