בשווקים אפשר לראות את החצילים הקטנים, הסגולים והיפהפיים.
הם מגיחים לעונה קצרה, וכדאי לנצל אותם כי הם הם נפלאים. הכנתי מהם ממולאי בשר - תערובת דחוסה יחסית בטעם בשרי מרוכז. התיבול עשיר אך מעודן.
הבישול לא ארוך, אך צריך סבלנות כדי לתת לטעמים להתחבר. בסמוך להגשה הוספתי עגבניות שרי ופלפלונים קטנים צלויים, שהצטרפו רק בישורת האחרונה של התבשיל לחיבור טעמים מהיר.
קראו גם:
כך נשמרים הטעמים ורעננות הירק והם מוסיפים איזון לממולאים. גם הצלייה מוסיפה עומק מעושן מעט ויוצרת מנה שמביאה איתה המון מחמאות.
חצילונים ממולאים בבשר
החצילים, תערובת המילוי:
20 חצילונים מרוקנים מתוכן
650 גרם בשר טחון
2 בצלים קצוצים דק
בצל ירוק, קצוץ דק
חבילת כוסברה קצוצה
כף זרעי כוסברה כתושים (לא טחון)
חצי כפית כמון
כפית פלפל שחור
כפית שטוחה קינמון
מלח
מעט שמן
תוספת בהגשה:
עגבניות שרי או עגבניות רגילות
פלפלונים או פלפל גמבה
ליים או לימון, מיץ וגרידה
צנוברים (אפשר להוסיף חופן גם בתערובת המילוי)
עלים ירוקים קצוצים גס. אפשר נענע או פטרוזיליה או כוסברה, מה שאוהבים.
הרוטב:
כף ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ דק
6 שיני שום פרוסות
חצי כוס רכז רימונים
5 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
4 כוסות ציר עוף או בקר או ירקות. אפשר גם מים רותחים.
ההכנה:
מרוקנים את החצילים מהצד התחתון והרחב ומשאירים את הגבעולים, מניחים בצד.
בסיר רחב ונמוך מטגנים קלות את הג'ינג'ר והשום ומוסיפים את שאר חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה מאוד ומבשלים כשעה.
במחבת גדולה מטגנים את הבצלים עד זהוב יפה, מצננים ומוסיפים לתערובת הבשר, מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת אחידה וממלאים את החצילים. אפשר לדחוס ולהדק.
מסדרים את החצילים ברוטב. אפשר להניח כשהם שוכבים זה לצד זה. מביאים לרתיחה, מסירים מכסה ומבשלים על אש נמוכה ברתיחה עדינה כשעתיים או עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך יפה.
אפשר גם להמשיך בתנור שחומם מראש על 120 מעלות.
צולים את העגבניות והפלפלונים. אני אוהב בכלי לקליית חצילים, אבל אפשר בהחלט בתנור על 200 מעלות בתבנית עם נייר אפייה ומעט שמן זית ומלח גס עד לקבלת צריבה יפה. מוסיפים לסיר בשליש האחרון של התבשיל, חצי שעה בערך.
אפשר גם לוותר ולהוסיף לצלחת ההגשה לצד החצילים ולצקת עליהם מעט מהרוטב החם.
בהגשה כדאי לסחוט מעל הכל מיץ מליים ולפזר גרידת ליים (אפשר גם לימון, אבל הליים מתאים מאוד לתבשיל והוא בעונה עכשיו).
אפשר גם לפזר מעל עלים קצוצים וצנוברים.
מגישים לצד אורז לבן או בורגול.