רגע לפני חנוכה, רגע לפני כריסמס, כשכל האזור חגיגי, צבעוני, חורפי ושמח, פסטיבל חורף זמן גליל מערבי חוזר.
בשנתו ה-11 של הפסטיבל, עמותת זמן גליל מערבי יזמה עשרות אירועים שיתפרשו על פני שלושה ימים, וכוללים סיורים מרתקים בכפרים הנוצריים המוארים לחג המולד, סעודות מיוחדות, שיתופי פעולה מסקרנים בין אתרי תיירות בגליל ועוד.
חג המולד, הנחגג כשבוע לאחר הפסטיבל, יספק תפאורה מושלמת. שני הכפרים הנוצריים מעיליא ופסוטה יצבעו בצבעי החג, ויקושטו בעץ אשוח ענק ומואר. במהלך הפסטיבל יתקיימו גם סיורים מודרכים בכל אחד מן הכפרים. מורה הדרך עמרי אבידר יוציא סיור אל מעיליא, הכולל ביקור בכנסיית הכפר ומפגש עם אחד מראשי הקהילה ובמבצר המלך הצלבני.
גם אופק רון כרמל יוביל סיור אל הכפר, בו יבקרו בכנסיה מרשימה, בסמטאות הנוצצות ובממצאים ארכיאולוגים מפתיעים שמסתתרים מתחת לאדמה.
במעיליא יחכו גם חגיגת כריסמס ביקב ג'וליה, עם טעימת יינות היקב, עוגת חג ועוד פינוקים. הרעבים יוכלו להגיע לארוחת כריסמס עשירה במסעדת שאטו דה רואה הנמצאת בתוך מבצר צלבני קסום בכפר.
לא רחוק משם, כרמית ארבל רומבק תלווה טיול שכולו מטעמים ברחובות הכפר פסוטה. גם רימא ח'ורי, אמנית, אשת חינוך ופעילה חברתית המתגוררת בכפר ותעביר סיור במקום, עם המנהגים, המטעמים והאנשים המקומיים.
חרש הברזל וליד חורי יפתח את הסטודיו שלו להדגמות בעבודת הברזל, לצד טעימות מתוקים לחג המולד, וגם בפסוטה לא נשארים רעבים, ואפשר להגיע להתארח בביתה של הבשלנית אביבה ח'ורי, לארוחה חורפית באווירת החג.
כמו בכל שנה, במהלך ימי הפסטיבל יתקיימו גם שיתופי פעולה מיוחדים בין יזמי תיירות שונים בגליל.
תיאטרון זיקית יגיעו להתארח בקפה יודפת, ולצד סופגניה חמה המבקרים ייהנו משעת סיפור תיאטרלית עם עיבוד לסיפור המופלא "אוזו ומוזו מכפר קקרוזו" של אפרים סידון.
אל המטבח הפתוח במחלבת שירת רועים יגיעו שף אורי צור ועמית אמיר, שיהפכו את המחלבה למסעדה ים תיכונית רומנטית למשך ערב אחד.
השוקוליטיירית שלומית זמיר תגיע אל רותי גילי - אירוח מהלב, ולצד קדירה חורפית מנחמת ופרלינים משובחים, תספר גם את סיפור חייה מעורר ההשראה.
את השילוב המושלם בין גבינות ויין יציגו השנה גבינות העיזים של חוות רום, שיגיעו להתארח ביקב כישור למפגש שיכלול 6 סוגי גבינות, שיותאמו ל-6 סוגי יין, לצד הסבר על כל שילוב.
קראו גם:
גנאדי מאישו קפה וג'וני מיקב שטרן יקיימו שיתוף פעולה טעים במיוחד. ארוחה איטלקית של 5 מנות ו-5 יינות, ובסיומה הרצאה על עולם הקפה, עם טעימות שישלחו את הסועדים ערניים הביתה.
עוד עשרות אירועים יחכו במהלך ימי הפסטיבל, ארוחות מיוחדות, מפגשי אמנים, טיולים מודרכים, סדנאות יצירה ועוד.
פסטיבל חורף זמן גליל מערבי, ימים חמישי עד שבת, 15-17 בדצמבר. בהרשמה מראש.
לפרטים והרשמה לאירועים ובמרכז מידע גליל מערבי: 072-3941110