"הטופו מהווה מקור מצוין לחלבון", אומרת אפרת בן שץ פורשיאן, דיאטנית קלינית. "יש בו את כל חומצות האמינו החיוניות להן הגוף זקוק, הוא דל בשומן רווי ומכיל חומצות שומן מסוג אומגה 3.
"הטופו מתאים מאוד לצמחוניים וטבעוניים אבל גם לאוכלי בשר שרוצים לגוון את התפריט. יש לו יתרונות תזונתיים רבים והוא יכול להשתלב בהמון צורות במטבח שלנו".
4 צפייה בגלריה
סלט טופו
סלט טופו
סלט טופו
(צילום: יחסי ציבור)

סלט טופו קר

המתכון של חלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא
מה צריך?
150 גרם טופו חתוך לרצועות דקות
בצל סגול קטן פרוס לפרוסות דקות
שן שום קצוצה
כפית שמן זית
2 כוסות חסה מכל סוג / לקט עליי בייבי
6 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
מלפפון בינוני קצוץ דק
מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מה עושים?
מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את השום הקצוץ ורצועות הבצל. מקפיצים במחבת שהבצל מתרכך מעט.
מוסיפים את קוביות הטופו ומאדים בין 5-7 דקות (בהתאם לגודל), מעבירים לצלחת הגשה את החסה, העגבניות והמלפפון.
מעבירים את תכולת המחבת לצלחת מעל הירקות, מוסיפים מיץ לימון ותבלינים. אפשר לפזר מעל עירית קצוצה.

4 צפייה בגלריה
סלט אבטיח וגבינת חלומי
סלט אבטיח וגבינת חלומי
סלט אבטיח וגבינת חלומי
(צילום: גל בן זאב)

סלט אבטיח וגבינת חלומי

המתכון של מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות סולתם
מה צריך?
20 פרוסות אבטיח
20 פרוסות גבינת חלומי
2 כוסות קוביות מלון קטנות
1 פלפל חריף פרוס דק
2 מלפפונים פרוסות דק
1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
שפע עליי תבלין
שמן זית
מיץ לימון סחוט טרי
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
מה עושים?
מחממים על להבה חזקה מחבת פסים יבשה ונקייה, משמנים במעט שמן זית ומספיגים שאריות שומן.
צורבים עליה את פרוסות החלומי כך שיווצרו פסים של חריכה על פני הגבינה.
מסדרים על צלחות הגשה רחבות את פרוסות האבטיח ועליהן את פרוסות החלומי.
מסדרים מסביב ומעל את כל שאר המרכיבים.
מתבלים בשפע שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומגישים מיד.

4 צפייה בגלריה
נודלס דלורית ברוטב דלורית, דלעת ערמונים וחלב קוקוס
נודלס דלורית ברוטב דלורית, דלעת ערמונים וחלב קוקוס
נודלס דלורית ברוטב דלורית, דלעת ערמונים וחלב קוקוס
(צילום: ענת לשם)


דלורית פוגשת דלורית

"שפע הירקות והפירות הכתומים שמגיעים אלינו בקיץ הוא לא מקרי", אומרת ענת לשם, נטורופתית ND.
"גם כאן הטבע מדהים בהוליסטיות שלו: אותם החומרים שמעניקים את הצבע הכתום לירקות ולפירות הקיציים, גם עוזרים לנו להתגונן מפני קרינת השמש החזקה באופן טבעי (הם לא מחליפים מסנני קרינה, אך הם מסייעים).
"בין שפע הירקות והפירות הכתומים שבולטים במלוא יופיים תוכלו למצוא גם את הדלועים, וביניהם הדלורית. היא קטנה יותר וגם מתוקה ועדינה יותר בטעמה מדלעת רגילה, המרקם שלה יותר מוצק ממרבית הדלועים, מה שמאפשר להיות יצירתיים איתה. לכן רציתי לנסות להכין ממנה נודלס במכשיר ספירולייזר, מה שהתברר כרעיון מוצלח ביותר. ומה יצא?"

4 צפייה בגלריה
דלורית. המרקם המוצק שלה מאפשר להיות יצירתיים
דלורית. המרקם המוצק שלה מאפשר להיות יצירתיים
דלורית. המרקם המוצק שלה מאפשר להיות יצירתיים
(צילום: ענת לשם)

נודלס דלורית ברוטב דלורית, דלעת ערמונים וחלב קוקוס

המתכון של ענת לשם, נטורופתית ND
מה צריך?
3 דלוריות גדולות עם צוואר עבה
3 דלעות ערמונים חצויות ומגורענות
1 בצל ענק חתוך לקוביות
כוס חלב קוקוס
כוס גרגירי חומוס מבושלים
חבילה כוסברה קצוצה
מלח
קארי
שמן זית
קראו גם:
מה עושים?
מפרידים את צווארי הדלורית, קולפים אותם ומכינים מהם נודלס בספירולייזר או קולפן.
אופים את בטני הדלורית המגורענים ואת דלעת הערמונים עד לריכוך ומוציאים את התוכן לקערה.
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.
מוסיפים את הדלעת והדלורית שאפינו ומערבבים.
מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים.
מתבלים במלח וקארי ומערבבים.
מסירים מהאש וטוחנים בבלנדר לרוטב חלק.
מסדרים בקערית נודלס ומעליו שופכים את הרוטב ומפזרים כוסברה קצוצה ואת גרגרי החומוס.
בתיאבון! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים חפשו אותי בפייסבוק