הדבר שאני הכי אוהבת בקיץ, יחד עם רחצה בים, הם הפירות! את שבועות חגגתי עם עוגת השזיפים המופלאה הזו, ואפשר בהחלט להמשיך בחגיגות האלה כל העונה ועד אוגוסט. פשוטה להכנה ועסיסית.
1 צפייה בגלריה
צילום: מאשה
צילום: מאשה
צילום: מאשה
עוגת שזיפים קייצית
החומרים:
לשזיפים - 8 שזיפים בינוניים מוצקים ובשלים (אפשר גם מישמשים או אפרסקים) 1/4 כוס סוכר חום בהיר 1/4 כפית קינמון טחון
לבלילה: 1/2 כוס שמן קנולה 1/2 כוס מיץ תפוזים שני תפוחי עץ זהובים 1+3/4 כוס קמח מלא או כוסמין כפית אבקת אפייה 1 כוס סוכר חום בהיר 1/2 כפית מלח גרידת תפוז אחד כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
לשטרוייזל: 1/4 כוס שמן, אפשר קנולה ועדיף קוקוס 1/2 כוס קמח מלא/כוסמין 1/4 כוס קוואקר 1/3 כוס סוכר חום בהיר קמצוץ קינמון
אופן ההכנה:
מכינים את הבלילה - במעבד מזון מרסקים תפוחי עץ, גרידת תפוז, ג'ינג'ר, שמן וסוכר לבלילה אחידה, וכשאין גושים מוסיפים מיץ תפוזים עד שהוא נבלע. בקערה מנפים קמח ומוסיפים מלח ואבקת אפייה.
מוסיפים את הבלילה לקערה עם הקמח, מערבבים רק עד שהכל אחיד - לא יותר מדי.
חותכים את הפירות לנתחים יפים (אם משתמשים באפרסקים קולפים, מישמשים אין צורך).
יוצקים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות ומשקעים בה חתיכות פרי.
מערבבים רבע כוס סוכר חום עם הקינמון וזורים מעל הפירות.
להכנת את השטרוייזל מרסקים את כל החומרים במעבד מזון עד שהתערובת נהיית גושית, ומפזרים אותה מעל הפירות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-45 דקות עד שעה, עד שהעוגה משחימה קלות.
בתיאבון!
משחקת בסירים הוא שירות בישול בריא בבית הלקוח – אוכל צמחוני וטבעוני. ניתן ליצור קשר דרך עמוד הפייסבוק או דרך המטבח של מאשה