חם בחוץ ועוד ילך ויתחמם, ובישול הארוחות כדאי שייעשה מהר, והופ - בחזרה למזגן. אז הנה מתכון באדיבות שף סהר רפאל, מסעדת כרמים, שיסגור לכם את הפינה.
ךברק אפוי וניוקי אליאוליו. צילום: יחצ כרמיםךברק אפוי וניוקי אליאוליו. צילום: יחצ כרמים
ךברק אפוי וניוקי אליאוליו. צילום: יחצ כרמים
(ךברק אפוי וניוקי אליאוליו. צילום: יחצ כרמים)
לברק אפוי וניוקי אלי אוליו
מצרכים:
לברק שלם 400 גרם
ניוקי 60 גרם
עגבניות שרי לחות - 50 גרם
ארטישוק אלרומנה - 3 רבעים
זיתי קלמטה – 5 גרם
שמן זית – כפית
עשבי תיבול
שום קונפי
הוראות הכנה:
יוצרים חריצים על הדג, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך כ-10 דקות.
במחבת מחממים שמן זית ומוסיפים בסדר הבא: עגבניות, ארטישוק, ניוקי, זיתים, שום קונפי ועשבי תיבול.
מוציאים את הלברק מהתנור ומניחים על צלחת. ומניחים את הניוקי עם הירקות לצד הלברק. מומלץ להגיש עם חצי לימון לחידוד הטעמים. בתיאבון!