חנוכה כאן, ובשלב הזה, אחרי שכבר טיגנו מספיק, בחרתי לא לוותר על החגיגות וללכת על סיגרים מתוקים – 'סיגרים חילו' (בערבית סורית/חלאבית) אפויים בתנור. מדובר במתכון קל, זמין ופשוט. הכנתי כמה אפשרויות למילוי, שלכל אחת יש טאץ' מיוחד משלה. אופציית המקור סוערת ומתובלת בכל טוב, השנייה עשירה בפיסטוקים והשלישית מעודנת. המשך חג שמח.
1 צפייה בגלריה
סיגרים מתוקים של פיני. צילום: ריאן
סיגרים מתוקים של פיני. צילום: ריאן
סיגרים מתוקים של פיני. צילום: ריאן
סיגרים מתוקים מעלי פילו חבילת עלי פילו מופשרת באיטיות במקרר, יום קודם או כמה שעות לפני 100 גרם חמאה מומסת
תערובת מילוי המקור כוס צימוקים כוס שקדים טחונים גס כוס בוטנים קלויים טחונים גס 3-2 כפות דבש כף קינמון קורט ציפורן קורט קינמון קורט ג'ינג'ר יבש טחון
תערובת פיני 1 כוס שקדים קלויים קלות וטחונים גס כוס פיסטוקים טחונים גס כוס קוקוס כף קינמון גרידת תפוז מתפוז אחד 3-2 כפות דבש או ריבת תותים איכותית (אפשר גם חצי חצי)
תערובת פיני 2 1.5 כוסות שקדים בלי הקליפה, קלויים קלות וטחונים גס כוס קוקוס 3-2 כפות ריבת תותים איכותית
סירופ סוכר 2 כוסות סוכר שקית סוכר וניל 1.5 כוסות מים כמה טיפות לימון
אופן הכנת הסירופ: מערבבים בסיר את כל החומרים עד שהסוכר נמס ומתקבל נוזל צלול. ממשיכים ברתיחה בינונית עוד כעשר דקות, מנמיכים את האש לעוד כחצי שעה ומסירים. אופן ההכנה: מערבבים את כל חומרי המילוי עד שמתקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
פותחים כל עלה פילו בזהירות, מורחים מעט חמאה מומסת, מחלקים לארבעה וממלאים. מניחים לרוחב כל רבע עלה עם מעט מילוי בקצה התחתון של הריבוע, מקפלים משני הצדדים כס"מ פנימה, מגלגלים כלפי מעלה ומהדקים קלות. מעבירים לתבנית כשהקצה כלפי מטה ומניחים תוך הידוק קל. כך עושים עם כל העלים עד שמתקבלת כמות נאה. מורחים מעט חמאה מומסת על כל סיגר ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 לכ־15 דקות או עד שמזהיב.
מוציאים את הסיגרים מהתנור, וכשהם חמים עדיין יוצקים מעליהם את סירופ הסוכר החם. מעבירים לצלחת הגשה. אפשר לפזר לקישוט מעט פיסטוקים גרוסים גס מלמעלה.
הסיגרים נשארים פריכים גם יום־יומיים אחרי. חשוב לקרר ולשמור בקופסה סגורה.
אפשר גם: להחליף את סירופ הסוכר בדבש, אבל כדאי לחמם אותו מעט. אפשר גם לתבל במקל קינמון או במה שאוהבים.