אני שונאת "כמו". תחליפים, חיקויים ומאכלים שרוצים "ללכת עם ולהרגיש בלי", בדרך כלל ממש לא מלהיבים אותי
מאז שהוצאתי מוצרי חלב מהתפריט, כבר השלמתי עם העובדה שיש דברים וטעמים שכבר לא יהיו אצלי בחיים. וזה בסדר גמור, כי הגוף שלי מרגיש יותר טוב, וגם ככה ה"כמו" האלו יוצרים לרוב סתם אכזבה וכאב בטן.
2 צפייה בגלריה
פשטידת ברוקולי טבעונית. צילום: תום בעבור
פשטידת ברוקולי טבעונית. צילום: תום בעבור
פשטידת ברוקולי טבעונית. צילום: תום בעבור
אבל אז גיליתי שקרה משהו בשוק הגבינות הטבעוניות, ושפתאום במקום "כמו" ו"כאילו" יש מוצרים חדשים שעומדים בפני עצמם. ואתמול בערב, הכנתי פשטידה! כזו גבינתית, ונימוחה, עם פריך מלמעלה ונמס מבפנים, אח, האושר!
והבונוס - מתכון כה פשוט שאין לתאר, שלא דורש שום סוג של טיגון.
מילה על הגבינות לנמענים ממוצרי חלב - הן על בסיס אגוזים ועשויות בתהליך התססה פרוביוטי מה שהופך אותן לא רק לטעימות אלא גם לבריאות.
מילה לאוכלי הגבינות - אפשר להחליף את הגבינות שאני השתמשתי בהן במקבילה המקורית, למקרה שתהיתם. אז יאללה, למתכון.
פשטידת ברוקולי טבעונית גבינתית
ראש ברוקולי בינוני
100 גרם מוצרלה טבעונית
100 גרם צפתית טבעונית
1/3 כוס שמן זית
כוס מים
כוס קמח כוסמין
כפית אבקת אפיה
2 כפות טחינה גולמית
כפית מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט
2 צפייה בגלריה
פשטידת ברוקולי טבעונית. צילום: תום בעבור
פשטידת ברוקולי טבעונית. צילום: תום בעבור
פשטידת ברוקולי טבעונית. צילום: תום בעבור
אופן ההכנה: את הברוקלי מפרקים לפרחים גדולים, מאדים או חולטים במים עד להתרככות
בקערה מערבבים קמח, מים, שמן, תבלינים, אבקת אפייה וטחינה.
מוסיפים את הברוקולי, מגררים או מפוררים את הגבינות ומוסיפים גם אותן.
מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה, ומשטחים בתבנית בינונית (15*30) על גבי נייר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, כ-40 דקות עד להתייצבות,
מצננים ונהנים.
תום מטבח משמח - ליווי בתהליכי שינוי לתזונה בריאה, בישול צמחוני וטבעוני טעים, סדנאות בישול בריא, 052-501-2132