אין שילוב מוצלח יותר מגבינה, חמאה לימון ווניל. אין שילוב טעים יותר מפירורי בצק פריכים עם מרקם קרמי של גבינה עם נגיעות חמצמצות של פירות יער. כשהכנתי את העוגה, לא תיארתי לי מה יהיו התגובות ואיזו הצלחה מסחררת תהיה לעוגה שנחתכה לריבועים קטנים יפייפיים שכבשו את כל הטועמים.
ריבועי גבינה עם פירות יער
לבצק:
400 ג רם חמאה 2 ביצים 600 גרם קמח 200 גרם סוכר 1/2 בקבוק תמצית ווניל
למלית:
850 ג’ גבינה לבנה 4 ביצים 100 גרם סוכר 1 חבילה אינסטנט פודינג ווניל 50 גרם קמח 1/2 בקבוק תמצית ווניל שנותרה 200 גרם פירות יער גרידה מלימון שלם
אופן ההכנה:
לערבב את כל חומרי הבצק בעזרת מזלג ולאחר מכן לעבד ביד לפירורי בצק גדולים. לא לעבד יתר על המידה, רק עד קבלת פירורים.
להעביר חצי מהכמות לתבנית (גודל 30 על 25) ולדחוס את הפירורים עד שיהיה משטח חלק.
לערבב את חומרי המלית, פרט לפירות יער. לשפוך על תחתית הבצק ולהוסיף את הפירות. לפזר מעל את הפירורים ולאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך כ- 40 ד' לאחר האפייה לצנן ופזר אבקת סוכר.
אלונה זוהר, אמא ל-3, חיה, נושמת ויוצרת אוכל. בעלת סטודיו לעיצוב ומזה מספר שנים מתמקדת באהבתה הגדולה למטבח ולאוכל. למתכונים נוספים אתם מוזמנים לבקר כאן.