יש לי ילדה שזורחת כשאומרים לה "גשם" היא מתחילה לפטפט בהתרגשות והולכת לשבת ליד החלון לחכות לו, לצערה היא נולדה בחלק הלא נכון של העולם, אז הוא מגיע ממש לעיתים רחוקות.
אני לעומת זאת מחבבת גשם בעיקר בגלל שזה תירוץ נהדר למרק מפנק (ובגלל שכשאני מכינה מרק זה אומר שיש אוכל לשבוע קדימה וצריך להתאמץ קצת פחות בענייני בישולים) וכשאני אומרת מרק מפנק אני מתכוונת לזה בדיוק.
1 צפייה בגלריה
מרק בצל. צילום: תום בעבור
מרק בצל. צילום: תום בעבור
מרק בצל. צילום: תום בעבור
מרכיבים
קילו וחצי בצל 6-7 כפות קמח מלא בערך כוס וחצי יין אדום מלח, פלפל שפע שמן זית
אופן ההכנה
לפרוס את הבצל לחצאי טבעות דקים, לחמם שמן בסיר ולהוסיף את הבצל.
לבשל את הבצל בסיר מכוסה על אש גבוהה בערך 5 דקות.
לערבב ולהחזיר את המכסה לעוד 5 דקות.
להוריד את המכסה ולהמשיך לערבב כל דקה שתיים, עד שהבצל מאבד מנפחו ומתחיל להיות חום. (ממש חום. לא לפחד מצבע שרוף, אלו הסוכרים שנשרפים ונותנים למרק את הצבע והטעם שלו).
השלב הזה לוקח בערך חצי שעה וצריך בשבילו לא מעט סבלנות. אם נראה לכם שהבצל מתחיל להישרף- זה ממש בסדר! המשיכו לערבב.
אחרי שהעיסה נהיית חומה וסמיכה הוסיפו כף קמח, ערבבו אותה לתוך העיסה ומיד הוסיפו כוס מים.
כשהמים נספגים והעיסה רותחת שוב חזרו על הפעולה- כך 3-6 פעמים, לפי דרגת הסמיכות הרצויה.
לאחר מכן מלאו את הסיר מים והוסיפו מלח, פלפל וכוס יין.
הביאו לרתיחה הנמיכו את האש והמשיכו לבשל לפחות 20 דקות.