לפעמים הרעיון שעומד מאחורי המתכון עושה את כל ההפתעה. כשרציתי להכין לזניה אבל לא היו לי דפי פסטה, החלטתי להכין בלינצ'ס ואותם להפוך ללזניה. זה הרי כל כך פשוט וזה בדיוק מסוג המנות שתמיד אומרים עליהן "איך לא חשבתי על זה קודם?"
מה צריך?
לעלי הבלינצ'ס
4 ביצים
40 גרם חמאה מומסת
250 גרם קמח
500 סמ"ק חלב
מעט מלח
למלית
1 קופסא של קוטג'
1 קופסא של רוטב פיצה
1 כף שמן זית
150 גרם גבינה צהובה מלח-לפי הטעם
איך מכינים?
לערבב יחדיו היטב בעזרת מטרפה את כל חומרי עלי הבלינצ'ס עד שלא יהיו גושים. לאחר מכן להעביר את הבלילה דרך מסננת.
לערבב את כל חומרי המילוי למעט הגבינה הצהובה.
בתבנית עגולה, להניח נייר אפיה ועליו את העלה הראשון. לשים מבלילת המילוי כמות נדיבה (אך לא מדי נדיבה). לפזר גבינה צהובה ולהמשיך עם השכבות אחת אחרי השנייה כשהשכבה האחרונה מסתיימת עם מלית וגבינה צהובה מעל.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.
אלונה זוהר, אמא ל-3, חיה, נושמת ויוצרת אוכל. בעלת סטודיו לעיצוב ומזה מספר שנים מתמקדת באהבתה הגדולה למטבח ולאוכל. למתכונים נוספים אתם מוזמנים לבקר כאן.