השבוע בחרתי בתבשיל בורגול בתוספת חומוס, אוכמניות ותערובת גבינות. זה מתחיל כתבשיל ומסתיים כפשטידה בתנור. מתכון מהמטבח הסורי, מעודן ומנחם בדרכו.
הוספתי סלט חצילים מיוחד, גם ממרח שקדים ויוגורט, טחינת שקדים וסלט רוקט, עגבניות ובצל סגול. התוצאה: ארוחה מלאה.
1 צפייה בגלריה
צילום פרטי
צילום פרטי
צילום פרטי
פשטידת בורגול והפתעות
2 כוסות בורגול
כוס גרגירי חומוס מושרה לילה ומבושל עד ריכוך
2 בצלים יבשים קצוצים דק
שליש כוס שמן
50 גרם חמאה
כוס אוכמניות יבשות מושרות במעט יין לבן או מים (אפשר צימוקים אוזבקים או דובדבנים או תערובת)
2 כפיות נענע יבשה
פלפל שחור
200 גרם גבינה קשה פרמזן או קשקוול (או תערובת של גבינות קשות, איזה שאוהבים)
חצי כוס מים
תוספת מעל:
כוס אגוזי מלך
חצי חבילת כוסברה
מעט צ'ילי גרוס (לא חובה אבל כדאי)
אופן ההכנה:
משרים את הבורגול כחצי שעה במים רותחים, מסננים ומניחים בצד.
מטגנים את הבצל עד זהוב קל, מוסיפים את הבורגול המסונן, מוסיפים את החומוס, מתבלים ומטגנים יחד כמה דקות.
מוסיפים את האוכמניות וחצי כוס מים, מערבבים בעדינות ומבשלים על אש נמוכה מאוד כרבע שעה.
מוסיפים את החמאה ומחצית מתערובת הגבינות, מערבבים ומעבירים לתבנית.
מכסים בנייר אלומיניום ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות זאת לשבע דקות.
מסירים את הנייר ואופים עוד כחמש דקות או עד שמשחים יפה.
קולים את אגוזי המלך במחבת עם מעט שמן, מפזרים מעט צ'ילי עד לקבלת צבע יפה, מסירים, קוצצים יחד עם הכוסברה (אפשר במעבד בפולסים, אני אוהב לקצוץ גס בסכין), מפזרים מעל לפני ההגשה.
עצה: אל תוותרו על התוספת הזו.
סלט חצילים, ממרח שקדים
2 חצילים קטנים שרופים על האש או מושחמים בתנור (חצילים קלופים ופרוסים פרוסות עבות עם מעט שמן ומלח גס עד לריכוך והשחמה)
2-3 כפות גדושות של ממרח שקדים (100% שקדים בלי תוספות. למצוא בחנויות תבלינים או בית טבע)
גביע יוגורט או שמנת חמוצה
2 שיני שום כתושות
מלח
מיץ מחצי לימון
חצי כוס מי קרח
2 כפות חומץ
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה (כמו טחינה) מוסיפים את החצילים טועמים ומשפרים טעמים.
(במידה ורוצים ממרח טבעוני אפשר לוותר על היוגורט ולהוסיף יותר ממרח שקדים. ההכנה דומה להכנת טחינה)
סלט רוקט, עגבניות ובצל סגול
סלט מהיר וקליל חותכים גס את הירקות מתבלים בשמן זית, לימון ומלח גס. פשוט ומדוייק.