המדור השבוע הוא תוצאה של יום חורפי במחנה יהודה. החלטתי שאני חייב לצאת אל השוק, שהוא המזווה הגדול שלי, שתמיד כיף לטייל בו. הייתי באגף העיראקי וראיתי על הדוכן שומר נוצץ.
צילום: ריאןצילום: ריאן
צילום: ריאן
(צילום: ריאן)
קניתי וחזרתי הביתה עם הרבה יצירתיות ותשוקה לבשל משהו מיוחד. בדרך חזרה אספתי גם כמה סוגי הדרים והמתכון התחיל להתגבש אצלי בראש - תבשיל עם רוטב תפוזים.
הפרדתי את השומר בעדינות וקיבלתי כפות מוכנות למילוי. התוצאה לפניכם.
אגב, לפני שלוש שנים הכנתי את המנה הזו אך במילוי של דגים. אני מפרגן לשתי המנות. פשוט מעדן.
עוף טחון בכפות שומר
החומרים:
5 ראשי שומר רעננים, מופרדים לכפות
למלית:
חצי קילו עוף טחון
2 בצלים יבשים, מגורדים וסחוטים
3 כפות קמח חומוס
2 כפות שמן
1.5 כפיות פלפל שחור גרוס
2 כפיות כוסברה יבשה
חצי כפית מלח
חצי כפית כורכום
כפית מי הדרים
צילום: ריאןצילום: ריאן
צילום: ריאן
(צילום: ריאן)
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים למלית עד לקבלת עיסה חלקה ולא דביקה. אם יש צורך מוסיפים מעט קמח חומוס. ממלאים כל כף שומר במלית העוף. טובלים בביצה וקמח רק מהצד שהמלית גלויה. לאחר מכן טובלים בפירורי לחם, מטגנים משני הצדדים ומניחים בצד.
החומרים לבלילה:
3-2 ביצים
2 כפות קמח
פלפל
מלח
מעט כורכום
3 כפות מים קרים
אופן ההכנה:
מניחים בקערה או צלחת עמוקה, טורפים היטב, ובצלחת שטוחה מניחים פירורי לחם.
החומרים לרוטב:
6 שיני שום חצויות
שמן לטיגון
כל הלבבות שנותרו מהשומר, מחולקים לארבעה חלקים לאורך
כוס מיץ תפוזים
פלפל אדום חריף או צ'ילי גרוס
פלחים מתפוז אחד
תפרחת טרגון טרי, מ־7-5 גבעולים
פלפל שחור גרוס
מלח
פרוסות עגולות של תפוז
חצי ליים סחוט
צילום: ריאןצילום: ריאן
צילום: ריאן
(צילום: ריאן)
אופן ההכנה:
בסיר רחב מחממים שמן, מוסיפים את לבבות השומר, טרגון, שיני שום, פלפל חריף (מי שלא רוצה חריף, אפשר גם כמה רצועות של גמבה אדומה). מטגנים על אש בינונית כ־5 דקות, מוסיפים את מיץ התפוזים, את התפוז הפרוס ואת פלחי התפוזים, מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, מלח ופלפל.
מסדרים מעל את השומר הממולא. אפשר להוסיף מעל כמה פרוסות תפוז פרוס ולבשל על אש נמוכה כ־35 דקות.
אפשר גם: להשתמש במיץ קלמנטינות, וגם אשכולית אדומה יכולה להשתתף בחגיגה. הוספתי כמה שוקיים שצרבתי במחבת עד זהוב, וגם שלושה תרמילי הל כתושים יכולים להוסיף המון.