הפעם בחרתי במנה באריזת מתנה, כזו שאפשר לשים בנייר ולקחת למפגשים משפחתיים, עוד משהו לימי החנוכה שנותרו.
מדובר במעין סינייה של בשר, ערמונים וכל טוב, עטופה בעלי מנגולד. זו לא מנה מורכבת מדי, מדויקת בעיניי למרכז השולחן, כשכולם חולקים יחד.
צילום: ריאןצילום: ריאן
צילום: ריאן
(צילום: ריאן)
תיצמדו לשלבים ותראו כמה פשוט. המשך חג אורים שמח.
סינייה בשר ומנגולד באריזת מתנה
חבילת עלי מנגולד
700 גרם בשר טחון
2 בצלים יבשים
300 גרם ערמונים קלופים
8 שיני שום קלופות ופרוסות
כף שטוחה פלפל שחור גרוס
4 תרמילי הל גרוסים ידנית, ללא הקליפות
כף כוסברה יבשה טחונה
כפית פלפל אנגלי
חצי כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
צ'ילי גרוס לפי הטעם
מעט שמן לטיגון
צילום: ריאןצילום: ריאן
צילום: ריאן
(צילום: ריאן)
אופן ההכנה:
שוטפים את עלי המנגולד ומפרידים אותם מהגבעולים. שומרים על העלים בשלמותם, את הגבעולים קוצצים. בירוק נשתמש לעטיפה ובלבן למילוי.
חולטים את העלים במי מלח רותחים. חליטה קצרה, כדקה, ומעבירים למסננת. שומרים על העלים שלמים, יפים ופתוחים. מניחים בצד.
במחבת גדולה ורחבה מטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים ומטגנים יחד. מוסיפים את השום הפרוס וממשיכים בטיגון עוד כ־3 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים יחד תוך כדי מעיכה והפרדה של הגוש. ממשיכים בטיגון יחד עם תערובת המנגולד. מתבלים, טועמים ומשפרים במידת הצורך. מניחים בצד.
צילום: ריאןצילום: ריאן
צילום: ריאן
(צילום: ריאן)
משמנים תבנית חסינת חום, אפשר גם לרפד בנייר אפייה ואפשר ישירות, מרפדים את התחתית בעלים החלוטים כשהקצוות מכסים את שולי התבנית.
במרכז מפזרים בשכבה אחידה את תערובת הבשר, מניחים עלים מעל בשכבה אחידה וסוגרים את הצדדים. אוספים את השוליים למרכז, שכבה אחרונה תהיה נאה ואסופה בעלים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות לכחצי שעה עד 40 דקות. מגישים חם. אפשר להכין מראש ולחמם.
אפשר גם: להוסיף לתערובת הבשר כוס פריקה או בורגול גס מושרה במים רותחים (כשעה בערך) ומסונן. אפשר להוסיף עגבנייה קלופה וקצוצה, צרור קטן של בזיליקום או כוסברה. גם לימון כבוש יכול להתאים לתערובת. אפשר להשתמש בבשר בקר ובשר טלה.