השבוע בחרתי במנה שמביאה איתה את נפלאות החורף. אני מתכוון לשעועית הצהובה הנהדרת שנמצאת עכשיו בשווקים ואי אפשר לעמוד בפניה ובעצם הסיר נבנה סביבה.
מדובר בזן שטוח, רענן ובוהק. הוספתי לשעועית עוף שלם, שומר ופלחי תפוז, מעטפת טעמים מיוחדת שעוטפת את העוף בהרמוניה מושלמת.
צילום פרטיצילום פרטי
צילום פרטי
עוף, שעועית צהובה, שומר ותפוז
העוף והציר:
עוף שלם
2 בצלים
כפית פלפל שחור
כפית כורכום
מלח
קומקום מים רותחים
השעועית:
קילו שעועית צהובה טרייה מהזן הרחב (הטורקי)
2 שומר, מחולק לרבעים
6 שיני שום פרוסות
3 עגבניות בשלות קלופות, קצוצות גס (לרצועות אורך)
נענע טרייה
נענע יבשה
פלפל אנגלי
פלפל שחור
כורכום
3 מסמרי ציפורן
מיץ מחצי לימון
מלח
כוס מים רותחים
תפוז פרוס עבה
צילום פרטיצילום פרטי
צילום פרטי
אופן ההכנה:
הסיר הזה נעשה בכמה שלבים, קלים אומנם, אבל כדאי להיצמד אליהם. זה מקל מאוד ומשיג תוצאות.
מתחילים עם העוף: מטגנים שני בצלים חתוכים לרבעים, מוסיפים את העוף ומטגנים יפה מכל הצדדים. מתבלים במלח ופלפל שחור תוך כדי הטיגון.
כשהעוף מקבל צבע זהוב מוסיפים קומקום מים חמים, מתבלים בכפית כורכום, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים כ־25 דקות.
מוציאים את העוף, מניחים בצד וממשיכים לבשל את הציר עוד כ־20 דקות.
שוטפים ומסננים את השעועית, קוטמים את הקצוות, חוצים לאורך ואז חוצים לרוחב. מתקבלות רצועות אחידות (דקות, אך לא יותר מדי) של שעועית.
בסיר רחב ושטוח מחממים שמן ומטגנים את השום כ־3-2 דקות (זהירות, לא לשרוף!). מוסיפים את השעועית ומקפיצים יחד כמה דקות, מוסיפים את השומר ומטגנים גם אותו מכל הכיוונים. מוסיפים את העגבניות, הנענע היבשה ושאר התבלינים, וכשתי כוסות מציר העוף ומבשלים יחד כ־20 דקות.
שלב חיבור התבשיל: מוסיפים את העוף שהנחנו בצד למרכז סיר השעועית, מוסיפים סביבו ומעל את פלחי התפוז, שתי כוסות מציר העוף ומתבלים שוב במעט נענע יבשה ונענע טרייה. אפשר להוסיף גם מעט צ'ילי גרוס.
מביאים לרתיחה עדינה ומעבירים ל־20 דקות בתנור שחומם מראש ל־140 מעלות עם מכסה, מנמיכים ל־110 לעוד כחצי שעה. אפשר לתת כ־10 דקות נוספות בלי מכסה כדי להשחים את העוף (אם יש צורך). מגישים לצד אורז או פירה חרדל או פתיתים (שזה בעיניי הכי מפנק).