שבוע אחרון לחגיגות המונדיאל, והפעם חגיגה כפולה כי חג החנוכה מצטרף בתזמון מדויק, הגמר הגדול יחד עם הדלקת נר ראשון. מפגש מנצח.
3 צפייה בגלריה
קובה נבלוסייה
קובה נבלוסייה
קובה נבלוסייה
(צילום פרטי)
בחרתי ללכת לכיוון המלוח, כי אם כבר טיגונים אז שיהיה עם קובה נבלוסייה – קובה בורגול מאורכת במילוי בשר, קובה שבאה אלינו מכיוון לבנון, סוריה, טורקיה, עיראק, בקיצור מעדן מקומי וידוע.
אולם הפעם הכנתי עם טוויסט. החלטתי להכין אותה בצורה אחרת, כסופגניות מפוארות. השיטה קלה יותר להכנה מהמקור. לא חייבים את התנועה הזו ביד, שמיוחדת לגלגול קובות ואופיינית לבשלניות ובשלנים ותיקים.
מדובר בהכנה שמתאימה גם לחדשים בתחום. בעזרת מערוך וצלחת מתקבלות סופגניות, לצד לימון (חייבים סחיטה קלה מפלח לימון לפני שמתמכרים) ולצד טחינה ירוקה ופרוסות צנונית, והלב מתרחב. חג שמח.

3 צפייה בגלריה
מרדדים שני כדורים בעזרת מערוך עד שמתקבלים שני עיגולים שטוחים
מרדדים שני כדורים בעזרת מערוך עד שמתקבלים שני עיגולים שטוחים
מרדדים שני כדורים בעזרת מערוך עד שמתקבלים שני עיגולים שטוחים
(צילום פרטי)

קובה נבלוסייה

מלית הבשר
קילו בשר טחון, לא שמן
5 בצלים יבשים וקצוצים דק
כ־150 גרם צנוברים
כפית פלפל שחור, כפית פלפל אנגלי טחון
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית צ'ילי גרוס
חצי כפית כמון
4 כפות שמן
מלח
ההכנה:
מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים בצל עד שקוף, מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד. בעזרת כף עץ מועכים ומפוררים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב כ־10 דקות.
מוסיפים את הצנוברים (אפשר מחצית מהכמות והשאר לפזר במילוי), מתבלים, טועמים, מוסיפים מלח במידת הצורך. מניחים בצד. חשוב לעבוד עם תערובת קרה או בטמפרטורת החדר. תערובת חמה תקשה על התהליך.

3 צפייה בגלריה
מניחים במרכז כף או שתיים מתערובת הבשר
מניחים במרכז כף או שתיים מתערובת הבשר
מניחים במרכז כף או שתיים מתערובת הבשר
(צילום: יח"צ)

הבצק
החומרים למעטפת הקובה:
2 כוסות בורגול דק
1 כוס קמח + כף קמח
3 כפות שמן
כפית שטוחה מלח
מים לפי הצורך

ההכנה:
שוטפים היטב את הבורגול, מסננים ומעבירים לקערה (ללא נוזלים) לחצי שעה, מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי לישה והוספת המים בהדרגה עד שמתקבל בצק גמיש אך לא רטוב, מניחים בצד לכשעה. חשוב לכסות בניילון נצמד או במגבת. חשוב שהתערובת תישאר לחה.
עוברים להכנת הקובה. עובדים עם ידיים משומנות ולחות. אני מכין קערה עם מים ומעט שמן וטובל מדי פעם. מכינים כדורים, בגודל של אגוז פקאן או כפול.
אני אוהב את ה'סופגניות' האלה שמנמנות ונדיבות. כדאי לשמור על אחידות ועל לחות העיסה והכדורים, אז לכסות כל הזמן שלא יתייבשו.
מרדדים שני כדורים בעזרת מערוך עד שמתקבלים שני עיגולים שטוחים. על אחד מהם מניחים במרכז כף או שתיים מתערובת הבשר, תלוי בגודל שבחרתם. השתמשתי בכף קפיצית לגלידה. זה נוח לעבודה ומאפשר לדייק.

קראו גם:

מניחים מעל את העיגול השני, מהדקים בעזרת רינג או קערית או כוס, מסירים את שאריות הבצק, מרימים בעזרת מרית ומניחים על מגש, וכך את כל הכדורים. אפשר להכין מראש ולהקפיא.
את הכדורים הממולאים מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב יפה.
מגישים עם פלח לימון, צנוניות שפרוסות דק וטחינה ירוקה.