מתגעגעים לאיטליה? דולב אללי וגיסו, מורן שקוף, מביאים החל מהשבוע לאזור התעשייה ברעננה את עינוגי המטבח הנאפוליטני – ופותחים את פיצריית "דולצ'ה".
1 צפייה בגלריה
דולב אללי ומורן שקוף
דולב אללי ומורן שקוף
דולב אללי ומורן שקוף
(צילום: פרטי)
בפיצרייה מוגשת פיצה נאפוליטנית המאופיינת בבצק דק עם שוליים עבים ואווריריים ונאפית בטאבון אבן איטלקי ב60 שניות בטמפרטורה של 400 מעלות.
מה מיוחד בפיצה הנאפוליטנית?
"במרכז איטליה ורומא הפיצה היא בכלל במלבנים, חותכים אותה לפי משקל וזה מוצר שונה לחלוטין. זה כמו מכבי והפועל. יריבות וגם אין שום קשר במוצר. שם אוהבים לאכול את הפיצה תוך כדי תנועה ברחוב. בנאפולי אוכלים פיצה בצלחת עם סכין ומזלג, ואז נהוג להגיע כל המשפחה ולהזמין ראשונות ופיצה", מסביר דולב.
הבצק, עובר תהליך של למעלה מ-48 שעות, ונעשה מקמחים המגיעים ישירות מאיטליה וגבינות מהמחלבות המובחרות בארץ. לא רק פיצות מוגשות במקום, אלא גם מנות צ'יקטי איטלקיות מסורתיות, המבוססות על טהרת הירק ואיכות חומרי הגלם כגון בוראטה, קרפצ'יו חציל בלאדי וקרפצ'יו תפוחי אדמה.
בשנתיים וחצי האחרונות, הפעילו שניהם עסק להכנת פיצות נאפוליטניות בתנור באירועים. שניהם, בוגרי האקדמיה לפיצה בנאפולי, אליה נסעו ביחד על מנת ללמוד את התורה על בוריה.
בעקבות ביקוש בלתי פוסק של לקוחות ועוקבים באינסטגרם, החליטו להרים את הכפפה ולפתוח מקום של קבע.
המקום פועל במתכונת הרצה. כעת המקום פתוח החל מהשעה 6 בערב, והחל מהשבוע הבא יפתח גם בשעות הצהריים.