סניית דג אפוי בתנור, בתיבול ים־תיכוני נגיש, היא מנה פשוטה וקלה להכנה. היא מתאימה מאוד לימי החום המאתגרים וגם נותנת מענה לנמנעים מבשר ועוף בכלל, ובייחוד בשבוע הבא, שחל בו תשעה באב ועל פי המסורת היהודית נהוג שלא לאכול בו מנות בשריות.
1 צפייה בגלריה
סניית דג בתיבול ים תיכוני
סניית דג בתיבול ים תיכוני
סניית דג בתיבול ים תיכוני
(צילום פרטי)
הסנייה עמוסה בטעמים וצבעים - שמן זית בנדיבות ונתחי פילה בשרניים, ולצד לחם טוב ולימונדה צוננת החיים מרגישים אפשריים יותר.
והכנתי סלט מיוחד, שגם הוא מתאים לימים הטרופים האלה - סלט בורגול עם יוגורט, בצל ירוק. הסלט הזה נפלא ביחד עם הסנייה, אבל גם לבד.

סניית דג ים־תיכונית אפויה בתנור


6-5 מנות פילה. אני בחרתי בנתחי בקלה איכותיים ועבים (עם גובה). לוקוס יהפוך את הסנייה לחגיגית יותר, אבל גם מוסר ים או אינטיאס יתאימו
8-6 שיני שום קלופות
15-12 עגבניות שרי חצויות ושלמות
8 גבעולי טימין לימוני או אורגנו (לא חובה אבל מומלץ)
כחצי כוס זיתים מגולענים מהזן הסורי שבור
כחצי כוס זיתי קלמטה מגולענים
חצי כוס צלפים כבושים (לא חובה אבל כדאי)
כמה בצלים ירוקים (לא חובה)
כמה פרוסות לימון דקות
שליש כוס יין (לא חובה), כף סומק
מלח ים
פלפל שחור
מעט צ'ילי גרוס
ההכנה:
משמנים בשמן זית סנייה (מגש/תבנית), מפזרים בנדיבות מלח גס (כפית וחצי בערך), מעט פלפל שחור, צ'ילי גרוס וסומק. מפזרים את שיני השום ואת גבעולי הטימין, עדיף לימוני אבל אפשר גם אורגנו יבש.
משמנים את נתחי הדג בשמן זית, מפזרים מלח, פלפל וסומק, ומעבירים לסנייה ברווחים. ביניהם מפזרים את שאר החומרים, יוצקים מעט שמן זית על הכל, שוב מפזרים מלח גס, פלפל שחור וסומק.
מעבירים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לכ־20-18 דקות ועוד 4-3 דקות על מצב גריל לקבלת צריבה.

קראו גם:


סלט בורגול עם יוגורט

1 גביע יוגורט
5 כפות גבינה לבנה 5%
5 כפות בורגול דק
1 שן שום כתושה
4 כפות שמן זית
3 כפות חומץ
2 בצל ירוק, רק החלק הירוק קצוץ דק
3 עגבניות שרי אדומות קצוצות
סחיטה של חצי עגבנייה בהגשה
ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים חוץ מהבצל והעגבניות.
מוסיפים את הבצל והעגבניות, מלח לפי הטעם, ומעבירים למקרר לחצי שעה. בהגשה מעבירים לצלחת יפה. יוצקים מעל שמן ומוסיפים בצל ירוק קצוץ. אפשר ורצוי לסחוט חצי עגבנייה מעל.