כולנו יודעים עד כמה זה מורכב לבצע שינויים בחיים, להציב מטרות ויעדים – וגם לעמוד בהם לאורך זמן.
3 צפייה בגלריה
מסעדה לא תשבור את הדיאטה
מסעדה לא תשבור את הדיאטה
מסעדה לא תשבור את הדיאטה
(צילום: shutterstock)
כל מי שהחליט לשנות את התזונה, לנהל אורח חיים בריא ולרדת במשקל, יודע כמה חשובה ההתמדה. ואז, פתאום, דווקא כשעליתם על המסלול, מגיע הרגע המפתה שמאיים לשבור את השגרה החדשה: המסעדה.
חלק מאיתנו נוהגים לאכול בחוץ מספר ארוחות בשבוע. זה יכול לקרות בפגישות עבודה, בחגיגת יום הולדת או בבילוי זוגי או משפחתי, ובכל מקרה, זה עלול להגיע לשליש מצריכת הקלוריות היומית.
קראו גם:
החדשות הטובות הן, שלא צריך לוותר על מסעדות ובתי קפה. גם כשאוכלים בחוץ ניתן לחסוך קלוריות מיותרות וליהנות מארוחה בריאה ומזינה בעזרת כמה התאמות פשוטות.
אז איך עושים את זה?
3 צפייה בגלריה
עצות פשוטות שיעזרו לכם לשלוט בתיאבון
עצות פשוטות שיעזרו לכם לשלוט בתיאבון
אכלו משהו קטן לפני ההגעה למסעדה כדי שלא תרגישו מורעבים
(צילום: shutterstock)
מד הרעב בפעולה
אל תגיעו לארוחה כשאתם מורעבים. אחת הבעיות השכיחות כשאוכלים במסעדה היא שלוקח זמן להתיישב, לעיין בתפריט ולבצע את ההזמנה. עד שהארוחה שלכם מגיעה, אתם כבר גוועים ברעב. זו הסיבה שמסעדות רבות מגישות סלסלת לחמים ומטבלים לפני הארוחה.
במקום להגיע רעבים, אכלו משהו קטן לפני שאתם יוצאים מהבית: פרי, כמה כפות גבינת קוטג' או יוגורט, או חופן קטן של אגוזים. כך תוכלו בקלות להימנע מאכילת הלחם והמטבלים, שעלולים להוסיף לארוחה מאות קלוריות עוד לפני שהגיעה המנה הראשונה.
מים בששון
קוקטיילים, יין ומשקאות ממותקים דוגמת לימונדה לא משביעים, אבל בהחלט מוסיפים קלוריות מיותרות וסוכרים. העדיפו תמיד מים במקומם. אם אתם לא אנשי מים, גוונו עם תה קר לא ממותק, או הוסיפו למים המינרלים פלח לימון, תפוז או נענע.
רוטב מותאם אישית
פתיחת הארוחה עם סלט היא הרגל נפלא שכדאי לאמץ, כל עוד הסלט אינו עמוס במרכיבים עתירי שומן וברוטב עשיר בקלוריות.
העדיפו שפע ירקות ירוקים ורוטב משמן וחומץ המוגש בצד וצרו "מטבל מותאם אישית". טבלו את המזלג ברוטב, ואז נגסו בכמה עלים ירוקים שהעמסתם על המזלג. כך תוכלו ליהנות מטעימה קטנה מהרוטב עם כל נגיסה, אבל תשתמשו בכמות רוטב קטנה באופן משמעותי.
3 צפייה בגלריה
העדיפו דג על פני בשר ותוספת של ירקות במקום פחממות
העדיפו דג על פני בשר ותוספת של ירקות במקום פחממות
העדיפו דג על פני בשר ותוספת של ירקות במקום פחממות
(צילום: shutterstock)
דייג אוהב דגים
ואתם? אם אתם מאוהבי הדגים העדיפו אותם על פני בשר. כל עוד הדג עשוי על הגריל או צלוי ואינו מטוגן בשמן עמוק, הוא מכיל הרבה פחות קלוריות בהשוואה למנה זהה של בשר אדום.
פירה או אורז?
מנות עיקריות מוגשות לרוב במסעדות אם תוספת לבחירתכם. במקום לבחור בצ'יפס, אורז או פירה, הזמינו תוספת של סלט ירוק או ירקות קלויים.
חוק הראשוניות
היו הראשונים להזמין. אם אתם סועדים עם קבוצה, נסו להזמין לפני שכולם עושים זאת. אם תכננתם מראש מה תאכלו, יהיה לכם קל יותר לאכול בהתאם לתפריט שלכם אם תבצעו את ההזמנה קודם, לפני שתושפעו מהבחירות המושחתות של כולם.
ולקינוח?
כשמגיע זמן הקינוח, תוכלו להזמין פירות טריים או קפה עוד לפני שאתם מציצים בתפריט, ולפני שהסועדים האחרים מזמינים עוגות וקינוחים מתוקים מפוצצים בקלוריות.
לחלוק זה טוב
יש מסעדות רבות שנוטות להגיש מנות ענקיות. אל תתפתו לגודל הזה והעדיפו מראש לחלוק את המנה הראשונה והעיקרית עם שותף לארוחה.
לא חייבים לגמור מהצלחת
המנה גדולה עליכם? אל תתאמצו לגמור מהצלחת. בקשו שיארזו לכם את השאריות – והנה אתם מסודרים למחר עם ארוחת צהריים.
סוזן בוורמן, מנהלת הדרכת תזונה בחברת הרבלייף