כבכל שנה, עם בוא הקיץ והחופש הגדול, במד"א נערכים לעלייה במקרי הפגיעה בילדים כתוצאה מטביעה בים ובבריכה.
אז איך תעברו את יולי ואוגוסט בשלום?
שחו רק בחופים ובבריכות מוכרזים הנמצאים בפיקוח מציל ובזמן שיש בהם שירותי הצלה. אם מגיעים לאחר שעות הפעילות של המציל בחוף או בבריכה – אין להיכנס למים!
הישארו תמיד בטווח העין של המציל. אם אינכם רואים אותו, גם הוא כנראה לא רואה אתכם ואתם עלולים להימצא בסכנה.
הימנע ממשחקים מסוכנים, "משחקי הטבעה", קפיצות במים רדודים ועוד.
קראו גם:
דעו את יכולותיכם. שחו במים שהם בשליטתכם ואל תגיעו לאפיסת כוחות. אם החברים שוחים למרחק רב ממה שאתם מסוגלים, אל תצטרפו. צאו מהמים, שתו ונוחו במקום מוצל.
אל תשחו באזור שובר הגלים. עלולות להיווצר בו מערבולות חזקות שמושכות לקרקעית הים.
הרחצה בים תחת השפעת אלכוהול אסורה מסוכנת.
תינוקות וילדים עד גיל חמש מועדים לטביעה. עקב מבנה גופם (ראשם כבד וגדול יחסית לגוף ומרכז משקל גופם גבוה יותר) הם עלולים להתהפך כשראשם קדימה אל תוך מי הבריכה, הים, הגיגית, או האמבטיה, ולטבוע. ילדים גם אינם מבינים את מהות הסכנה ואינם יודעים להיזהר. החשיבות בשמירה צמודה עליהם ליד מקורות מים משמעותית מאוד.
טביעה מתרחשת תוך רגעים בודדים. מספיקות דקות מעטות של חוסר תשומת לב מלאה, בהן הילד עלול לטבוע. יש להישאר כל העת בטווח יד מהילדים שבמים ולהתרכז רק בהם. אם נכנסתם למים עם מספר ילדים, אנא דאגו למבוגר אחראי נוסף שישהה לצדם.
מצופים, גלגלי ים ודומיהם מקנים תחושה מוטעית של ביטחון. זכרו שפריטים אלה אינם מעניקים הגנה מלאה לילד מפני סכנות הטביעה, ועל כן חשוב להקפיד לשמור על ילדים גם כשהם מצוידים בפריטים אלה.
ודאו שהילדים מוגנים באופן מלא מפני נזקי השמש. הקפידו למרוח אותם בקרם הגנה מתאים. את התינוקות רצוי להלביש בבגד ים מלא וארוך על מנת להגן על גופם.
אין להשאיר פעוטות וילדים בקרבת מקורות מים ללא השגחה צמודה. פעוט עלול להחליק בשניות, והפגיעה בו תהיה קשה במיוחד, שכן חבלת ראש מנפילה שכזו עלולה לגרום לנזק משמעותי.
בבריכות פרטיות יש לגדר ולסגור כל מעבר לכיוון הבריכה כל עוד אין באזור מבוגר שיוכל להשגיח על פעוטות וילדים.
המדוזות כבר הגיעו לאזור. הישמרו ונקטו את כל אמצעי הזהירות. במידה של פגיעה ממדוזה יש לפנות לקבלת טיפול רפואי.
במד"א ערוכים בימים אלה לכל קריאה ומבקשים מהציבור לחייג מיד למוקד מד"א בטלפון החירום 101 או באמצעות יישומון "מד"א שלי", בכל פגיעה או מצב חירום רפואי.