הדר גרוס, המנהלת את צוות המרפאות בעיסוק "העבודה במרכז להתפתחות הילד מאתגרת את כולנו בכל יום מחדש. אין אף יום שדומה לקודמו והמציאות שלנו תמיד עולה על כל דמיון אפשרי. היום של כל אחת מהצוות שלנו בנוי ממפגשים עם ילדים מקסימים והמשפחות שמלוות אותם. זו לא קלישאה כאשר אומרים שכל ילד הוא עולם ומלואו ואנחנו רואות את הילדים דרך נקודת מבט הוליסטית ורוצות להביא כל אחד.ת מהם.ן לשיא היכולות ולמיצוי פוטנציאל מלא ביחס לעצמו. בתחום הריפוי בעיסוק, אותו אני מובילה במכון, אני רואה ילדים רבים ולכל אחד.ת צרכים שונים. לכל ילד.ה אנו מתאימות את תוכנית ההתערבות המתאימה לו ואין סיפוק גדול יותר מלראות אותם מתקדמים ומצליחים לשבור מחסומים, שלפני כן נראו כבלתי אפשריים".
(שמות נשות הצוות משמאל לימין: צהלה ליאת משל - אחות אחראית טיפת חלב, אמל חאסקיה - מנהלת אדמיניסטרטיבית, נעה שרגאי - קלינאית תקשורת אחראית, אסנת אלון - אחראית פיזיותרפיה, דנה איזנשטט - תזונאית אחראית, הדר גרוס - אחראית ריפוי בעיסוק, נועה וולנברג - עובדת סוציאלית אחראית)
אחרי שיחה קצרה עם הדר פגשנו את נעה שרגאי, מנהלת תחום קלינאות תקשורת במכון: "מגיעים אלינו לאבחון ולטיפול תינוקות וילדים מגיל לידה ועד גיל 9 שנים, שהם בעלי קשיי התפתחות מגוונים: החל מבעיות היגוי קולות ועד תסמונות וקשיים מורכבים. קשה לתאר במלים את ההתרגשות שאוחזת בקלינאית כאשר ילד מצליח לסמן בג'סטה (מחווה) את הרצון והצרכים שלו, להגיד 'אמא' בפעם הראשונה, או מצליח לנהל שיחה עם אחרים באופן שיהיה מובן וקוהרנטי למאזין. העובדה שאנחנו משפיעות על חייהם של ילדים רבים, אם בטיפול ישיר ואם בזכות הדרכה להורים, ממלאת בסיפוק ושמחה".
את מנהלת המשרד, אמל חאסקיה, הצלחנו לתפוס בין שיחה טלפון לבין קביעת תורים אבל, לא וויתרנו על ההזדמנות לשמוע קצת על ניהול צוות המשרד: "מה שמאפיין אותנו הוא שירות אדיב ויעיל לכלל המטופלים, פיתוח הצוות ברמה האישית והמקצועית והובלת פרויקטים לשיפור שירות במרפאה".
העובדות הסוציאליות, נועה וולנברג ונעמה גלינקא מוסיפות: "אנחנו כעובדות סוציאליות במכון מלוות משפחות בתהליך האבחון וגם אחראיות על הטיפול הרגשי. מדובר באחד הצמתים הרגישות בחייה של משפחה ובו ניתנת לנו ההזדמנות להיות עם ההורים ברגעי הבלבול, הפחד, חוסר האונים, הכעס או/ו האשמה ולהצטרף אליהם במסע המשותף שהם עוברים עם ילדיהם. בגילאים הצעירים להורים יש את היכולת הטובה ביותר לתמוך ולעזור לילדיהם, משום שהם הדמויות המשמעותיות ביותר עבורם. לכן תמיד מרגש להיות לצד ההורים כאשר הם מצליחים להבין טוב יותר את הקשיים ההתפתחותיים והרגשיים של הילד, מרגישים קצת פחות מבולבלים וחסרי אונים ומסוגלים לעזור ולתמוך בו."
הצצנו לחדרה של מנהלת הפיזיותרפיה אסנת אלון כדי לשמוע ממנה על הסיפוק בעבודה: "בעבודה שלי כמובילת תחום הפיזיותרפיה אני פוגשת משפחות צעירות ומתאימה לכל משפחה את הכלים הטיפוליים הייחודיים שיעזרו להן לקדם את ילדם. הכלי הטיפולי העיקרי שלי הוא המשחק והסקרנות הטבעית של התינוקות המתוקים שמגיעים אלינו. יש סיפוק עצום בלסייע למשפחות ללמוד לאפשר לתינוק התפתחות מיטבית בכל התחומים."
2 צפייה בגלריה


התינוק דביר תוך כדי טיפול פיזיותרפיה עם אסנת אלון – אחראית פיזיותרפיה במכון להתפתחות הילד ברעננה
(צילום: נמרוד גליקמן )
צהלה ליאת מישל, אחות אחראית של טיפת חלב סיפרה על ההרגשה ללוות ילדים מינקות: "טיפת חלב עבורי זה ליווי המשפחות צעד אחר צעד כבר מהבייבי הראשון, תוך יצירת חיבור למען מטרה משותפת שהיא שלומו.ה של הילד.ה מבחינה בריאותית והתפתחותית. כמו כן היכולת לתת מענה לצרכי ההורים באופן המדויק להם דרך הסדנאות הייחודיות שפיתחתי, כמו "סדנת חיבורים" לאימהות יחידניות מבחירה ו"סדנת אב נולד" לאבות לילד ראשון".
דנה ליהיא איזנשטט גל, דיאטנית, שיתפה ממה היא מתרגשת בעבודה שלה: "כדיאטנית ילדים, אני פוגשת ילדים והורים בסיטואציות שמלוות אותם באופן יומיומי, מספר פעמים ביום. מפגש האכלה הוא מפגש מרגש דרכו התינוק לומד את העולם ומבסס את מערכת היחסים שלו עם עצמו, עם המטפלים הקרובים לו ועם האוכל.
הדבר שהכי מרגש אותי בעבודה הוא לעזור להורים להפוך את חוויית ההאכלה לריקוד זוגי - בו ההורה מכיר את הצעדים, אך קשוב לתינוק שמסמן את הקצב של המנגינה".
ליפעת לביא אריה, הפסיכולוגית של המכון קרו הרבה רגעים משמעותיים השנה והיא משתפת:
"כפסיכולוגית, אין עבורי מקרה אחד מיוחד, אלא הרבה רגעים משמעותיים, כואבים, מרגשים ומחברים. בין אם זו המשפחה שקיבלה אבחנה כואבת וזקוקה שאהיה שם עבורה באופן הכי מדויק בשבילה או בין אם כשנוצר חיבור וקשר משמעותי עם הילדה, שעד לאותו רגע הדפה אותי בכדי להגן על עצמה. כל רגעי הקשר והחיבור הם הרגעים הייחודיים והמיוחדים שזכיתי בהם במקצוע שלי".
"להיות רופאה במכון להתפתחות הילד, זו הדרך הטובה ביותר עבורי להיות גורם משמעותי בחיים של הילדים והמשפחות שזקוקים לטיפולים שלנו. הצוות המקצועי ואני מתאימים לכל אחד ואחת את הטיפול הטוב ביותר שיקדם את הילדים כדי שיוכלו להשיג את מלוא הפוטנציאל שלהם" אומרת הרופאה ההתפתחותית ד"ר ורד לוי שוחט, אצלה שעות הבוקר מוקדשות לאבחונים ומעקבים אחר ילדים ופגים מגיל מספר חודשים ועד גיל שש שנים. במסגרת עבודתה היא מאבחנת קשיים התפתחותיים, מסבירה להורים מה התהליך שהילד או הילדה צריכים לעבור בדיקת ומתאימה את התוכנית הטיפולית של כל אחד מהילדים שמגיעים אליה.
מעבר לשלל השירותים ונשות המקצוע המאוד מיוחדות יש במכון גם מגוון סדנאות ופעילות בקבוצות במחיר נגיש מאוד ללקוחות כללית ולקוחות מושלם/פלאטינום.
יש כיום במכון סדנאות בייבי יוגה, עיסוי תינוקות, מיינדפולנס, סדנאות לאימהות יחידניות וסדנה לאבות לילד ראשון.
הביקור שלנו במכון להתפתחות הילד של כללית ברעננה הראה לנו שבעבודת צוות רב תחומי אפשר להגיע להישגים מאוד משמעותיים בתחום התפתחות הילד. כל כך הרבה דברים מתרחשים שם ביום אחד שכמעט קשה לעקוב, אבל מה שברור הוא שיש במקום קסם מיוחד אותו מפזר הצוות במסדרונות ובחדרים ואי אפשר שלא לצאת משם עם חיוך ותחושת שליחות.
מוגש מטעם: כללית מחוז שרון שומרון