חג הפסח מלווה בארוחות חגיגיות, מטעמים מסורתיים ושינוי בתזונה היומיומית, מה שעלול להוביל לאכילה מופרזת ולתחושת כבדות. עם זאת, בעזרת תכנון נכון אפשר ליהנות מכל מה שיש לחג להציע מבלי להכביד על הגוף. איך עושים את זה בקלות?
4 צפייה בגלריה
להקפיד על שתיה מרובה
להקפיד על שתיה מרובה
שתו מספיק מים
(צילום: shutterstock ,yuri A PeopleImages.com)

עמית לזר כהן, דיאטנית קלינית ואחראית תחום סדנאות כללית באלאנס מחוז שרון שומרון בכללית, מעניקה 7 המלצות לאיזון תזונתי גם במהלך החג:


1. שמירת שגרה של ארוחות מסודרות: במהלך החג ישנה נטייה לאכול ללא סדר. אנחנו קופצים מארוחת חג גדולה לנשנושים בלתי פוסקים של מצות, חרוסת, עוגיות חג ומתוקים. כדי להימנע מאכילת יתר וחוסר שליטה, אכלו ארוחות מסודרות. מומלץ לאכול שלוש ארוחות עיקריות (בוקר, צהרים וערב) וכ- 3-2 ארוחות ביניים קטנות שיכולות לכלול יוגורט עם אגוזים, שקדים, פירות טריים או ירקות חתוכים.
2. אכילה מודעת: ליהנות מהאוכל באמת: חג הפסח הוא חג של טעמים ומאכלים מסורתיים אך כדי לאכול באיזון חשוב לאכול במודעות. הקדישו תשומת לב לאכילה, שבו בנחת ללא הסחות דעת, אכלו ליד שולחן, לעסו היטב כל ביס, שימו לב לטעמים ומרקמים והפסיקו לאכול כשאתם מרגישים שובע נעים, לא מלאות מוגזמת. כך תוכלו ליהנות מהאוכל וגם לשלוט בכמויות שאתם אוכלים.
3.התמקדו בחלבונים וירקות: אחד העקרונות החשובים לשמירה על איזון תזונתי במהלך החג הוא שילוב חלבונים רזים וירקות מגוונים בכל ארוחה. חלבונים כמו עוף, דגים, ביצים, מוצרי חלב וקטניות מסייעים בתחושת שובע ממושכת ותורמים לשמירה על מסת שריר. ירקות טריים, מאודים או מבושלים הם דלים בקלוריות, עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ותורמים לעיכול ומקנים תחושת שובע לאורך זמן. מומלץ למלא בין שליש לחצי צלחת ירקות מגוונים בכל ארוחה.

4 צפייה בגלריה
nadianb
nadianb
שלבו ירקות בתפריט
(צילום: shutterstock, nadianb)

4. העדיפו פחמימות בריאות: המצות הן חלק בלתי נפרד מהחג, אך הן דלות בסיבים תזונתיים ועלולות לגרום לגזים ונפיחות. נסו לשלב מצות מקמח מלא, המכילות יותר סיבים ומסייעות לעיכול תקין. בנוסף ניתן לשלב מקורות פחמימה איכותיים כמו עדשים, אורז מלא, אפונה, שעועית, חומוס (לאוכלי קטניות) ובטטה. בחירה בפחמימות בריאות תסייע לשמירה על תחושת שובע, תמנע נפילות אנרגיה ותקל על מערכת העיכול.

4 צפייה בגלריה
עמית לזר כהן
עמית לזר כהן
עמית לזר כהן
(צילום: פרטי)

5.שתו מספיק מים: שתיה מספקת של מים תסייע לפעילות עיכול תקינה, תמנע מצב של עצירות שנפוץ בשל אכילה מרובה של מצות ומזונות נוספים דלים בסיבים תזונתיים. מומלץ לשתות לפחות 8 כוסות ביום, ניתן לשלב חליטות צמחים או מים עם לימון ונענע על מנת להגביר את צריכת המים ולשמור על תחושת קלילות לאורך החג.
6.שלבו פעילות גופנית: נצלו את מזג האוויר הנעים לפעילות גופנית שתשמור על רמות אנרגיה גבוהות ותחושת רעננות. צאו להליכה משפחתית, טיול בטבע או אפילו אימון קצר בבית. התנועה תסייע לעיכול תקין, תשפר את מצב הרוח ותמנע תחושת כבדות אחרי ארוחות גדולות.
7.חזרה לשגרה: אחרי חג עשיר בארוחות, חשוב לחזור לשגרה של תזונה מאוזנת. אל תנסו "לפצות" על האכילה העודפת בצום או בדיאטות קיצוניות. חזרו לאכילה מסודרת, שתיה מספקת ופעילות גופנית קבועה. זכרו, שמירה על הבריאות היא תהליך ארוך טווח ולא מושפע ממספר ימים של חג.

4 צפייה בגלריה
 העדיפו מספר ארוחות קלות ביום
 העדיפו מספר ארוחות קלות ביום
ארוחות ביניים המשלבות יוגורט ופרי
(צילום: nadianb, shutterstock)

במידה שאתם זקוקים לתמיכה כדי להתמיד בהרגלים בריאים ואכילה בריאה, כללית מציעה לכם מגוון סדנאות המספקות תמיכה קבוצתית לשינוי הרגלים בהנחיית דיאטנית קלינית, במחיר מותאם לכל כיס וקרוב לבית.
לפרטים והרשמה ניתן לפנות לטלפון: 09-8634813 או *2700
לסיכום, חג הפסח הוא הזדמנות ליהנות, להתחדש ולשמור על הבריאות. על ידי הקפדה על תזונה מאוזנת, אכילה מודעת ופעילות גופנית, תוכלו לחגוג מבלי להרגיש כבדות או עייפות. שיהיה לכולנו חג שמח ובריא.
מוגש מטעם כללית