מאז שאחותה מיכל אהרונוף בן רעי ז"ל נפטרה במפתיע לפני שלוש שנים וחצי, עסוקה ורד אהרונוף בהנצחתה. "כמשפחה שגדלה ברעננה חשבנו על בית איזי שפירא - מקום של מקצועיות, מקום של יציבות, מקום שעבורנו זה משפחה וזה בית", אומרת ורד. "ידענו שזה המקום שנוכל לבוא אליו עם הילדים של מיכל, ושם הם ירגישו את רוח הנתינה שלה. זה המקום שמסייע לכל כך הרבה ילדים ומשפחות ויוכל להמשיך את העשייה של מיכל שהייתה כה חשובה לה".
4 צפייה בגלריה
ורד (מימין) עם אחותה מיכל בן רעי ז"ל
ורד (מימין) עם אחותה מיכל בן רעי ז"ל
ורד (מימין) עם אחותה מיכל בן רעי ז"ל
(צילום: פרטי)
קראו גם >>>
מיכל, שנפטרה מסרטן בטרם מלאו לה 40, יומיים לאחר שילדה את בתה השלישית רומי, עבדה כפסיכולוגית בשירות הפסיכולוגי ברעננה, ובמקביל עסקה בפעילות קהילתית התנדבותית ענפה. היא הקימה את "מעגל נשים" בנתניה ויחד עם חברותיה דאגה לרווחת משפחות נזקקות, לילדים חולים, ליתומים, לבני נוער בסיכון, לקשישים, לניצולי שואה ולחיילים.
לאחר מותה הונצח זכרה בכמה פרויקטים קהילתיים ובהם מועדון לנערות בסיכון "החצר הנשית - בית מיכל", חדר למסיבות יום הולדת לילדי משפחות מצוקה, חדר למסיבות קריוקי, חלוקת סלי מזון ואמבולנס ליצנים שמגשים את משאלותיהם של ילדים חולים שאף הוא נקרא על שמה.
4 צפייה בגלריה
ורד אהרונוף. "חשוב לי שהאחיינים שלי ידעו איזו אמא מופלאה הייתה להם"
ורד אהרונוף. "חשוב לי שהאחיינים שלי ידעו איזו אמא מופלאה הייתה להם"
ורד אהרונוף. "חשוב לי שהאחיינים שלי ידעו איזו אמא מופלאה הייתה להם"
(צילום: יאיר שגיא)
שיא ההנצחה יגיע בקרוב עם הקמת מרכז לטיפול רגשי בפעוטות ותינוקות עם מוגבלויות ובני משפחותיהם, הראשון מסוגו בישראל. "מיכל האמינה בהכרחיות הטיפול הרגשי המשפחתי כחלק בלתי נפרד מהטיפול בילד", אומרים בבית איזי שפירא, "היא לא זכתה להגשים את חלומה".

ההבטחה למיכל

כשמיכל נולדה אחותה ורד (46) הייתה בת שלוש וחצי. "היא הייתה אחותי הקטנה וכל החיים הרגשתי שאני חייבת לדאוג לה ולטפל בה. תמיד היינו חברות טובות מאוד. כשגרתי במנהטן היא באה ללמוד שם לתואר שני וחלקנו דירת סטודיו קטנה. זו הייתה תקופה מהממת. וכל שנה טסנו ביחד למקום אחר בעולם. חזרתי מארה"ב אחרי שמיכל התחתנה כי לא רציתי להיות רחוקה מהאחיינים שלי, והגורל רצה שאני אהיה קרובה אליהם. מגיל ינקות טיפלתי בהם, הם היו ישנים אצלי בסופי שבוע, וגם אחרי מותה אני בקשר קרוב איתם".
מיכל לקתה בסרטן הריאות שקינן בגופה אך התגלה שבועיים וחצי לפני שנפטרה. עוד קודם לכן כשהיינו בביקור בארה"ב, היא התלוננה שאינה חשה בטוב. חשבתי שזה בגלל שהיא בהריון. כשבדקו את העובר במוניטור ושלחו אותה הביתה, היא אמרה: זה לא התינוק, זה משהו בגוף שלי. היא ממש סבלה, כבר לא היה לה אוויר והייתי צריכה לעזור להתלבש. חבר גניקולוג שלח אותה להיבדק, ומכאן החל כדור השלג להתגלגל. ביום שבו היו אמורים להתחיל את טיפול הכימותרפיה הראשון, בתחילת החודש השביעי להריונה, ירדו לה המים, והיא הובהלה לחדר לידה. עד שהגעתי שם היא כבר הייתה אחרי ניתוח קיסרי חירום, בדרך לטיפול נמרץ, ורומי שרק נולדה, בדרך לפגייה.
4 צפייה בגלריה
מיכל ינאי. נרתמה לקמפיין
מיכל ינאי. נרתמה לקמפיין
מיכל ינאי. נרתמה לקמפיין
(צילום: דנה קופל)
למחרת היא עברה את הטיפול הכימותרפי המתוכנן. קיווינו שעבר בהצלחה. היא שלחה לי הודעה עם וי, כדי לשתף בתחושת הניצחון. עניתי שמחר אדאג שסוף סוף תראה את בתה, שאקח אותה לפגיה על כיסא גלגלים או אביא את רומי אליה, אבל אני לא הספקתי. באחת בלילה באותו היום הזעיקו אותי לבית בחולים, כי מיכל בקריסת מערכות. כל הלילה בכיתי. למחרת, כשנפטרה, הייתי לידה והחזקתי לה את היד. היא לא זכתה לראות את רומי שלה, ומאז אני חשה שלא קיימתי את ההבטחה שלי למיכל ולרומי".

מבצע גיוס

ארבעה חדשים לאחר מותה של מיכל, זומנו בני המשפחה למשרדה של נעמי סטוצ'ינר, מייסדת בית איזי שפירא, שבנה גיורא היה מחבריה הטובים ביותר של מיכל. סטוצ'ינר הקימה ועדת היגוי ויחד גיבשו את הרעיון להקים את המרכז לטיפול רגשי בגיל הרך ובהורים. "זה מיועד גם למשפחות שהקרקע נשמטה מתחת לרגליהם", מסבירה ורד, "תשעה חודשים ההורים מחכים לתינוק ופתאום נולד להם תינוק לא הכי מושלם. איך מתמודדים? איך מספרים למשפחה? עד עכשיו אף אחד לא טיפל בהורים".
4 צפייה בגלריה
נעמי סטוצ'ינר. בין הוגי הרעיון
נעמי סטוצ'ינר. בין הוגי הרעיון
נעמי סטוצ'ינר. בין הוגי הרעיון
(צילום: פרטי)
במרכז פותח מודל חדש לטיפול רגשי בפעוטות ובילדים בסיכון גבוה עם אתגרים התפתחותיים ונכויות ובבני משפחותיהם. "פעמים רבות ההתייחסות לבריאות הנפש נדחקת למקום משני בגלל התמקדות בטיפולים ההתפתחותיים שיקומיים. "זיהינו את החוסר הקיים במתן מענה לטיפול רגשי לגיל הרך", מוסיפה מנהלת היחידה לאבחנה כפולה ומנהלת המרכז לטיפול רגשי לפעוטות בבית איזי שפירא שפי משיח, "בנוסף אנו מבינים את חשיבות הטיפול הרגשי לא רק לתינוק ולילד אלא גם למשפחה הקרובה, שלא פעם מתמודדת עם הקשיים והאתגרים. הפרויקט שלנו מציע מודל להטמעת הטיפול הרגשי לגיל הרך לפעוטות, למשפחות ולצוות המטפל".
פיילוט לבחינת המודל נערך בבית איזי שפירא מזה שנה וחצי. לצורך הקמת המרכז מתנהל בשבועיים האחרונים קמפיין לגיוס המונים, במטרה לאסוף את סכום הכסף הדרוש. לקמפיין התגייסה קבוצת נשים שכולן נקראות מיכל, ובהן מיכל ינאי, מיכל הקטנה, מיכל צפיר והיוטיוברית מיכל מצוב. כולן נרתמו לעודד את הציבור לתרום.
ורד, אחותה של מיכל, הייתה מעורבת בגיוס התורמים. "עבדנו על כך במשך חודשיים. גייסנו חברים שלנו, חברים של בית איזי שפירא, הורים שילדיהם טופלו בעבר באיזי שפירא, תרומות מגופים פיננסיים גדולים ומשרדי עורכי דין בארץ, תורמים מאנגליה ומלוס אנג'לס, שמכירים את בית איזי שפירא מזה שנים". בתוך שבועיים גויסו כמיליון שקלים מכ-1,500 תורמים.
בקרוב המרכז לטיפול רגשי ע"ש מיכל אהרונוף בן רעי ייצא לדרך ויהיה מודל למרכזים רבים מסוגו בארץ ובעולם. "המרכז יוקם למען ילדים עם מוגבלות והוריהם ולזכר מיכל", מדגישה ורד, "דרך אלפי הילדים שיקבלו את הטיפול והליווי לו הם זקוקים, רוח הנתינה של מיכל תמשיך לפעום. חשוב לי שהילדים שלה יידעו תמיד איזו אמא מופלאה הייתה להם".
להעברת תרומות - לחצו כאן.