1 צפייה בגלריה
צילום אילוסטרציה: "אור ירוק"
צילום אילוסטרציה: "אור ירוק"
צילום אילוסטרציה: "אור ירוק"
משטרת ישראל חילקה בשנת 2016 בלבד כ-78 אלף דוחות בגין אי חגירת חגורת בטיחות. כך עולה מנתוני עמותת "אור ירוק", המבוססים על נתוני המשטרה. בהשוואה לנתוני שנת 2015, מדובר בירידה של כ-8% במספר הדוחות, כאשר באותה שנה נרשמו כ-85 אלף דוחות מסוג זה.
מהנתונים עולה עוד כי בשנה שעברה נהרגו בכל הארץ 46 בני אדם שלא חגרו חגורת בטיחות. מדובר עליה של כ-30% בהשוואה לשנה הקודמת. כמו כן, נפגעו 560 בני אדם בתאונות דרכים לאחר שלא חגרו חגורות בטיחות.
מבין מאה הערים שנבדקו על ידי "אור ירוק", העיר רעננה ממוקמת במקום ה-48, כאשר חולקו בה בחמש השנים המדוברות 1,858 דוחות על אי חגירת חגורות בטיחות. מדובר בממוצע של 371 דוחות בשנה.
שלושת הערים המובילות בשיעור הנפקת הדוחות על אי חגירת חגורה, הן ירושלים (40 אלף דוחות), תל אביב (19 אלף דוחות) וחיפה (16 אלף דוחות).
מניתוח הנתונים עולה כי מצבה של רעננה דומה לכלל ערי השרון, כאשר כפר סבא ממוקמת במקום ה-31, עם 2,472 דוחות, הרצליה במקום ה-35 עם 2,317 דוחות ורמת השרון במקום ה-73 עם 934 דוחות בלבד.
ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "חגורת בטיחות הוכחה כאביזר שבמקרים רבים יכול לעשות את ההבדל בין חיים ומוות, ולמרות זאת רבים נוסעים ברכב לא חגורים ומסכנים את עצמם ואת יתר הנוסעים".