לקראת החופש הגדול, חברת החשמל קיימה סדנת בטיחות בחשמל לילדי החינוך המיוחד בבית הספר "מגד" ברעננה. הפעילות התקיימה בהשתתפות ראש העיר רעננה חיים ברוידא ועל ידי מנהל תוכנית נתיב האור בחברת החשמל עוז עזריאלי בשילוב עם אנשי ProMix"", מפתחי המוצר.
מדובר בהדרכה ראשונית ותקדימית במערכת החינוך המיוחד, להכרת מרכיביי רשת החשמל ולאיתור המפגעים בה, בעזרת טכנולוגיה חדשנית של מציאות מדומה VR-virtual reality. באמצעות משקפי ה-VR, התלמידים נחשפים לסימולציה של סביבה, המתבצעת באמצעות מחשב, קונסולה ייעודית או טלפון נייד, באופן הנותן למשתמש אשליה כי הוא נמצא בסביבה המציאותית אותה מדמה המחשב. משקפי ה-VR משלבים מציאות רבודה AR- Augmented Reality, של אלמנטים וירטואליים המתמזגים עם הסביבה האמיתית בזמן אמת ובאופן אינטראקטיבי.
התלמידים הכירו ביושבם בכיתה את מרכיבי הרשת במתח נמוך ובמתח גבוהה "יצאו" לסיור וירטואלי ברחבי רשת החשמל ואף התנסו במשחק של זיהוי ואיתור מפגעים ברשת, הכולל ניצוצות ברשת, ארון חשמל פתוח, ענפי עץ על התיילים ועוד. הפעילות התקיימה בשילוב עם google expeditions.
ראש עיריית רעננה, חיים ברוידא: "מדובר במיזם מבורך וחשוב שמדריך ומזהיר ילדים מסכנות הכרוכות ברשת החשמל ובזיהוי מפגעים ומניעת תאונות. אני שמח על הבחירה להשיק את המיזם הזה פה אצלנו, ברעננה על ידי עוז עזריאלי מחברת החשמל שהוא תושב העיר ותורם מזמנו ומכישוריו למען הקהילה. השימוש בכלים מותאמים ובטכנולוגיות מתקדמות של חברת החשמל להדרכה לתלמידי החינוך המיוחד הוא מנקודת ראותי גם בבחינת לימוד תורה שמצילה חיים".
עוז עזריאלי, מנהל תוכנית "נתיב האור" של חברת החשמל: "משקפי ה-VR מסייעים לחברת החשמל להעביר את המידע החשוב של בטיחות בחשמל ושמירה על כללי זהירות בקרבת חשמל, לשגרירי נתיב האור בארץ כולה ובלמעלה מ-250 קבוצות יישוביות, במיוחד עכשיו לקראת החופש הגדול. החידוש הפעם הוא שבאמצעות טכנולוגיה חדשנית שאינה מצריכה כוח אדם רב אנו מלמדים מידע מציל החיים בצורה אינטראקטיבית, דינמית, מעניינת ומותאמת לקצב של הדור הצעיר. טכנולוגית ה-VR מעולם לא נוסתה בקרב ילדי החינוך המיוחד והיום תרגלנו אותה בהצלחה ביחד עם 13 תלמידי בית הספר "מגד" ברעננה".
אודות תכנית נתיב האור
תוכנית "נתיב האור" של חברת החשמל בשיתוף עם משרד החינוך ומרכז השלטון המקומי, מחנכת ילדים, ובאמצעותם גם את מבוגרים, להתנהגות נכונה בסביבה צורכת חשמל. התכנית פןעךת כבר 14 שנה , בכ-1570 בתי ספר יסודיים בכ-220 רשויות,
התוכנית נולדה כתוצאה מן הצורך להתמודד עם חוסר בקיאות הציבור בנושא בטיחות בשימוש בחשמל, כאשר הנחת היסוד היא שהתנהגות נכונה ובטוחה תגיע ממקום של ידע וחוויה. ב"נתיב האור" הושם דגש על יצירת שינוי תרבותי ואקלים של בטיחות. בבתי הספר מתקיימות פעילויות בהנחיית מתנדבים מקרב עובדי חברת החשמל, המציגים וממחישים בכל החושים את תהליך הפקת החשמל וכללי הבטיחות בשימוש בו, כאשר השנה יוכשרו לטובת התוכנית עובדי חברה נוספים.