זמני כניסת ויציאת שבת ברעננה: השבת של ה-12 באפריל ברעננה, י"ג בניסן התשפ"ה, תיכנס ביום שישי בשעה 18:47 ותצא ביום ראשון (מוצאי חג ראשון של פסח) בשעה 19:46.
"צו את אהרון ואת בניו לאמור זאת תורת העולה…"
פרק ו, פסוק ב
הפרשה פותחת במילה צו. רש"י מסביר: "אין צו אלא לשון זירוז" והוא מביא את דברי המדרש (ספרא צו א, א) שאומר: "אמר רבי שמעון ביותר צריך הכתוב לזרז במקום שיש בו חסרון כיס". כשזה מגיע למצוות, אמר רבי גמליאל הכהן רבינוביץ בספרו 'טיב הפנינים', ליצר הרע יש הרבה סיבות למה שלא נוציא כסף עבור המצווה ולכן אנחנו צריכים זירוז - להזדרז למצוות. והוא מביא סיפור יפה.
מעשה היה בעיירה שהיתה זקוקה למקווה. צדיק אחד שעבר שם ונהג לבדוק אלו דברים צריכים חיזוק ותיקון בכל מקום שאל את אנשי המקום האם יש בעיר אנשים שיכולים לתרום מכספם לבניית המקווה. השיבו לו עסקני העיירה: בני העיר עניים למעט עשיר אחד גדול שכגודל עושרו כך גודל קמצנותו. אמר להם הרב שיארגנו קבלת קהל והוא יברך את אנשי העיר. הגיע גם אותו עשיר להתברך מפי הצדיק והוא ביקש להתפלל על אשתו שתמות.
מדוע?, שאל הרב. השיב לו העשיר: מיום שנישאנו לא היה לי יום טוב אחד בחיי. אמר לו הרב: איני יכול להבטיח לך דבר כזה, אבל יש לי עצה טובה. בגמרא כתוב: "בעבור עוון נדרים מתה אשתו של אדם" (שבת ל"ב, ב). תנדור לתרום את כל הכסף לבניית המקווה ואל תקיים את נדרך ואז אשתך תמות. נדר העשיר לתרום את כל עלות הבנייה וכמובן לא מילא את התחייבותו.
עברו ימים והעשיר חשב בלבו גם ככה אשתי עומדת למות, לא יזיק אם אכבד אותה קצת. החל העשיר מכבדה והיא החזירה לו כבוד ואט אט השתנו חייהם מקצה לקצה עד כדי כך שהוא כבר לא רצה שהיא תמות. רץ לצדיק והתחנן לחייה. אמר לו הצדיק: אם אתה רוצה שהיא תחייה, עליך לשלם את הנדר שנדרת. נאלץ העשיר לשלם את כל הוצאות בניית המקווה בעיירה.
השבוע במסגרת 'קבלה לשבוע', נקבל על על עצמינו להזדרז לקיין מצוות גם אם אנחנו צריכים להוציא כסף עבורן. ובע"ה זכות הקבלה הטובה הזו תעמוד לרום בן תמר נועה (ברסלבסקי) והוא ישוב הביתה במהרה. שבת שלום ופסח כשר ושמח.