לפני שנתחיל עם המתכון לקישוא בלאדי מנומר ממולא בורגול, זה הזמן להבהיר שיש בשווקים מספר סוגים של קישואים. יש בלאדי קטנטן וצעיר, ונמצא גם הזן המנומר שאני מאוד אוהב.
אשר למילוי, הפעם הוחלט על בורגול עם אוכמניות ונענע יבשה. מאחר שאת המלית מבשלים לפני, נותר רק למלא את הקישואים, למרוח בשמן ולאפות בתנור.
מה שאני אוהב במתכון הזה זה שאין צורך בדיוק מוחלט ובאיזונים בין המילוי לנוזלים. המלית מוכנה בנפרד ומה שממלאים זה מה שיוצא.
הצעתי היא לארוז לתוך סלסילה ולצאת לטבע, וזה גם מה שאני עשיתי.
קישוא בלאדי (מנומר) ממולא בבורגול
20-15 קישואים קטנטנים, מרוקנים מתוכן (ראו צילומים)
3 כוסות בורגול
בצל יבש גדול, קצוץ דק
2 עגבניות אדומות, קלופות וקצוצות דק
כף גדושה רסק עגבניות
3-2 כפות אוכמניות או צימוקים
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כפית נענע יבשה
חצי כפית כמון
שליש כוס שמן
כ־2 כפיות מלח (או לפי הטעם)
הרוטב:
כף וחצי רסק עגבניות
2 כפות רכז רימונים
כף שטוחה נענע יבשה
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח
2 כוסות מים
ההכנה:
משרים את הבורגול בהרבה מים כחצי שעה, מסננים ומניחים בצד.
בסיר שטוח מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
מוסיפים את הבורגול והצימוקים ומטבלים. מוסיפים חצי כוס מים רותחים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ־20-15 דקות עם מכסה. לאחר מכן מניחים בצד ומצננים.
עוברים למילוי הקישואים (ראו צילומים למעלה). חשוב שהתערובת תהיה קרה. ממלאים את הקישואים עד הסוף אך בלי לדחוס. מורחים היטב בשמן זית מכל הכיוונים ומסדרים בתבנית אפייה מרוחה בשמן.
מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה עד לקבלת נוזל אחיד, יוצקים בזהירות על כל הקישואים, ואופים בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות, כ־35 דקות.
כדאי לתת עוד כ־10-5 דקות אפייה, כשהתנור במצב גריל, כדי להשחים את הקישואים.
לטעמי הקישואים נפלאים כמו שהם, עם רוטב יוגורט ליד. אפשר גם יוגורט פשוט או יוגורט עיזים, או שמנת חמוצה. אפשר גם להכין צלחת עם גבינה בולגרית ומעט שמן זית מעל.
גם סלט יווני אמיתי ליד יעשה למנה הזאת שמח.
קראו גם:
סלט יווני
2 מלפפונים ירוקים קלופים, פרוסים גס מאוד (חתיכות 'בריאות' עם נוכחות)
חצי בצל סגול, פרוס גס
3-2 עגבניות אדומות, חתוכות לפלחים
גבינת פטה
זיתי קלמטה
2 כפות חומץ
שמן זית
אורגנו יבש
מלח גס
ההכנה:
מניחים את הירקות בצלחת גדולה ונדיבה.
מסדרים תחילה את המלפפונים, מעל את הבצל ומעל את העגבניות. ושוב - מלפפונים ובצל.
יוצקים מעט חומץ, שמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
מפזרים כמה זיתי קלמטה.
מעל הכל מניחים פרוסה עבה ונדיבה של גבינת פטה טובה. יוצקים שמן זית ומפזרים אורגנו יבש.