הנה התחלה טובה ורכה לחורף שבפתח - מרק דלעת, עם גרעיני דלעת קלויים בצ'ילי וגבינת פרמזן מגוררת מעל.
אפשר לשדרג את המנה עם תוספת של לחם בריאות קלוי עם שמן זית ושום.
מרק דלעת בגרעיני דלעת קלויים בצ'ילימרק דלעת בגרעיני דלעת קלויים בצ'ילי
מרק דלעת בגרעיני דלעת קלויים בצ'ילי
(צילום פרטי)
אופציה שנייה היא תוספת של פריקה (חיטה ירוקה מעושנת).
בכל מקרה, לא לוותר על גרעיני הדלעת עם הצ'ילי והפרמזן, שנותנים איזונים לדלעת המתוקה.
קראו גם:

מרק דלעת בגרעיני דלעת קלויים בצ'ילי

החומרים:
נתח יפה של דלעת, כ־800 גרם, קלוף וחתוך לקוביות
2 בטטות קלופות, חתוכות לקוביות או פרוסות
2 גזרים קלופים, פרוסים עבה
2 בצלים יבשים, חצויים ופרוסים
4 שיני שום פרוס
שליש כוס שמן
חצי אגוז מוסקט מגורר
כפית שטוחה פלפל אנגלי
חצי כפית פלפל שחור
3-2 עלי דפנה
3-2 עלי כפיר ליים (לא חובה)
1.6 ליטר מים רותחים, או ציר ירקות או עוף
2 ליטר מים רותחים
מלח
גבינת פרמזן מגוררת
המרק שפותח את החורףהמרק שפותח את החורף
המרק שפותח את החורף
(צילום פרטי)
גרעיני הדלעת:
100 גרם גרעיני דלעת
חצי כפית צ'ילי גרוס (מי שרוצה פחות חריף יכול לערבב עם פפריקה מתוקה טחונה גס)
מעט מאוד שמן זית (מריחה עדינה בנייר סופג)
מעט מלח גס
ההכנה:
מטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את פרוסות השום וממשיכים עוד שתי דקות, מוסיפים את התבלינים ומטגנים יחד עוד כשלוש דקות.
מוסיפים את הגזר ומטגנים יפה יחד כמה דקות, מוסיפים את הבטטה והדלעת ומטגנים עוד כמה דקות, מוסיפים את הנוזלים, מביאים לרתיחה עדינה וממשיכים על אש נמוכה עוד כ־35 דקות או עד ריכוך עדין של הירקות (לא להרוג אותם).
מוציאים את עלי הכפיר והדפנה ומרסקים במעבד מוט עד לקבלת מרק קרמי. שומרים חם על אש נמוכה.
עוברים לקליית גרעיני הדלעת: מחממים מחבת מרוחה בשמן, מוסיפים את הגרעינים וקולים בסבלנות כחמש דקות תוך כדי ערבוב או הקפצה מדי פעם. הגרעינים נפתחים ומתפצפצים כמו פופקורן. מוסיפים את הצ'ילי והמלח, וממשיכים על אש קטנה עד שמקבלים גרעינים קלויים וקריספיים.
את המרק הבסיסי מגישים עם גרעינים קלויים וגבינה. בעיניי כמה שחריף יותר טעים.
תוספות נוספות מומלצות:
פרוסת חלה או לחם מחמצת טוב, קלוי על מחבת פסים, מרוח במעט שמן זית ושן שום מגוררת מעל, או פשוט למרוח שום כתוש ולהניח מעל המרק, ומעל את הגרעינים והפרמזן.
פרוסות אבוקדו וסחיטה נדיבה של תפוז.
להוסיף כחצי כוס פריקה שטופה, מושרית בכוס מים רותחים כחצי שעה ומסוננת. מוסיפים לאחר טחינת המרק ומבשלים יחד כ־10 דקות.