השבוע קיבלנו בארגז הירקות, היישר מהשדה אל הצלחת, ירקות של סתיו.
בצל וקולורבי בתבנית אחתבצל וקולורבי בתבנית אחת
בצל וקולורבי בתבנית אחת
(צילום: ענת לשם)
קראו גם:
אני אוהבת את הביטוי "עונות המעבר" בשדה ובמטבח.
הוא מביא איתו מפגש מעניין וממלא השראה בין הקיץ והחורף, ונותן הזדמנות לשידוכים מעניינים.
הפעם לקחתי את הבצל הקיצי ושידכתי לו קולורבי חורפי.
שניהם מכילים שפע נוטריאטים מזינים שגם תומכים במערכת החיסון שלנו, מה שלא יכול להזיק אף פעם, ובמיוחד לא בעת הזו.

קולורבי ובצל בתנור

אז מה צריך?
2-3 קולורבי קלופים וחתוכים לקוביות
2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
שמן זית
מלח
כורכום
פפריקה מעושנת
מה עושים?
שמים את קוביות הירקות בקערה
מתבלים ומוסיפים שמן זית
מערבבים היטב
מעבירים לתבנית
אופים ב 180-20- מעלות כחצי שעה או עד שקוביות הקולורבי מתרככות.
אפשר לנסות ולראות אם הילדים יבחינו שלא מדובר בתפוחי אדמה. אצלי יש בררן כרוני שמבדיל בריח של כל דבר מקילומטר, אבל אני מכירה מקרים שבהם זה הצליח לבלבל.
בתיאבון! ומי יתן ורוחות הסתיו וטפטופי הגשם הראשון יביאו איתן גם קצת שקט ושלווה.
ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק