החופש הגדול מתקרב לסיום, ולפני שאתם עוברים לתרגולת שגרה, הנה עוד רעיון לבילוי משפחתי במטבח הביתי: בישול איטלקי פשוט עם שלושה מתכונים שיכניסו הביתה ניחוחות של רומא.
מתחילים בקלצונה, שהוא התשובה האיטלקית לבורקס, עוברים לפסטה עם בולונז ירקות וסוגרים את האירוע עם פיצה שעובדת יופי בתפקיד הקינוח המתוק של החופש.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
פסטה עם בולונז ירקות
מה צריך?
5 כפות פולי סויה
1 פלפל אדום
1 בצל
1 גזר
2 כוסות רוטב עגבניות
1 כף אבקת שום
עשבי תיבול
פסטה (הצורה לבחירתכם)
מלח ופלפל לפי טעם
שמן זית
שמרי בירה
עלי רוקט
ההכנה:
מכסים בקערה את פולי הסויה במים חמים למשך 20 דקות על מנת להרטיב אותם. מסננים ומניחים בצד.
במחבת מטגנים את הגזר, הבצל והפלפל הקצוצים דק.
כשהירקות מזהיבים מוסיפים את פולי הסויה המסוננים, אבקת השום, המלח והפלפל ומבשלים 10 דקות.
מוסיפים את רוטב העגבניות ואת עשבי התיבול. מבשלים עוד 10 דקות כדי שהטעמים ישתלבו.
מרתיחים את הפסטה במי מלח ומסננים. מגישים את הפסטה חמה עם מצקת בולונז ירקות, שמרי בירה מפוזרים ורוקט טרי.
קלצונה
מה צריך?
לבצק:
150 מ"ל מים פושרים
3 גרם שמרים
1 כף שמן זית כתית מעולה
115 גרם קמח לבן
115 גרם קמח לחם חזק
6 גרם מלח
למילוי:
רוטב עגבניות
מוצרלה טרייה
גבינת ריקוטה
ריחן טרי
גבינת פרמזן מגוררת דק
שמן זית כתית
ההכנה:
מכינים את חלק הבצק החיצוני בקערה על ידי ערבוב מים עם שמרים ושמן זית ומניחים בצד.
בקערה גדולה, שמים את שני הקמחים יחד עם מלח, ומוסיפים את התערובת הקודמת בהדרגה תוך כדי לישה בידיים.
לשים את הבצק כשלוש דקות ונותנים לו לנוח 15 דקות.
לאחר מכן, במשטח עבודה מקומח, לשים שוב את הבצק עד לקבלת מרקם חלק ונותנים לבצק לנוח שוב שלוש שעות בטמפרטורת החדר.
מותחים את הבצק בעדינות על משטח העבודה המקומח.
מורחים רוטב עגבניות על מחצית מהבצק ומעל מניחים מוצרלה וריקוטה חתוכות, עלי בזיליקום ומעט גבינת פרמזן מגורדת.
אוטמים את הבצק, מעצבים את הקצוות ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 5-10 דקות או בהתאם ליכולת התנור.
פיצת שוקולד בריאה
מה צריך?
300 גרם קמח
200 מ"ל מים פושרים
1 כף אבקת אפייה
20 מ"ל שמן זית
3 כפות סוכר קוקוס
קראו גם:
ההכנה:
מניחים את הקמח בקערה ומשאירים חור במרכז.
בכוס מערבבים את השמרים עם השמן, המים והסוכר.
מניחים את התערובת הזו במרכז הקערה ומתחילים לערבב בעזרת מזלג.
כשהמרכיבים מתחילים להתערבב – לשים במשך 5 דקות.
מעצבים את הבצק לכדור ומכסים אותו במגבת במקום קריר למשך 30 דקות.
לאחר זמן זה משטחים את הבצק על משטח מקומח לצורה עגולה.
דוקרים את הבצק עם מזלג באזורים שונים ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד להזהבה.
מוציאים מהתנור ומקשטים בקרם השוקולד, אגוזי לוז ופיסטוקים קצוצים ושוקולד לבן טבעוני.
לקרם השוקולד:
250 גרם של אגוזי לוז קלויים
60 גרם אבקת קקאו
100 מ"ל משקה אגוזי לוז
80 גרם סירופ קרמל תמרים או אגבה
ההכנה:
שמים את כל המרכיבים במעבד המזון ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
טועמים כדי להתאים את החומרים לפי טעמכם.
המלצות לתוספות לפיצה:
אגוזי לוז
פיסטוקים
שוקולד לבן