אין כמו מנגו. ואין כמו המנגו המופלא של יעקוב אשכול שמגיע אלינו ישר מהגולן בארגזים שנגמרים עוד לפני שחצו את פתח הבית. אנחנו מפלצות מנגו רציניות.
2 צפייה בגלריה
מוקפץ קיצי עם מנגו
מוקפץ קיצי עם מנגו
מוקפץ קיצי עם מנגו
(צילום: ענת לשם)
אז נכון שהכי טעים ומפתה פשוט לחתוך ממנו קיפודי מנגו מהממים ולזלול, אבל הפעם הכנתי לכם מתכון מעולה שמשלב את המתיקות המיוחדת של המנגו עם החריף של הפלפל והעדינות של הכוסברה, אתם יודעים, לימים האלה שערימות המנגו שקניתם מבשילות כולן בבת אחת.
קראו גם:
ומהפן הבריאותי: המנגו מכיל שפע של ויטמינים ומינרלים, במיוחד בטא קרוטן, שמסייע לראייה וגם תורם ליכולתנו להתגונן מפני קרינת השמש.
וויטמין סי שמסייע למערכת החיסון ולשמירה על עור ושיער בריאים.
בנוסף, הוא מכיל גם שפע נוזלים, אנזימים וסיבים, שתורמים לפעילות מערכת העיכול.
2 צפייה בגלריה
מנגו
מנגו
מכיל שפע נוזלים, אנזימים וסיבים, שתורמים לפעילות מערכת העיכול
(צילום: shutterstock)

מוקפץ קיצי עם מנגו

שתי מנות, זמן הכנה: כרבע שעה
מה צריך?
3 גזרים קלופים וחתוכים למקלות
1 זוקיני חתוך למקלות
2 כרישות קצוצות
1/2 פלפל חריף קצוץ
100 גרם טופו איכותי חתוך לקוביות
קוביות ממנגו שלם
חופן גדול כוסברה קצוצה גס
מיץ מחצי לימון עד לימון
כפית זרעי כוסברה כתושים
1/4 כפית כורכום
כחצי כפית מלח
שמן זית לטיגון
ההכנה:
מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית ואת הירקות מלבד המנגו והכוסברה לפי הסדר הרשום ומערבבים.
לאחר מספר דקות מוסיפים את הטופו ומערבבים. מוסיפים את המלח, הכורכום וזרעי הכוסברה ומערבבים.
מקפיצים תוך ערבוב מדי כמה דקות.
מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
מכבים את האש, מוסיפים את המנגו והכוסברה ומערבבים.
בתיאבון, ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק