המשפט הכי מפורסם בהיסטוריית העוגות נאמר על ידי מלכת צרפת, מרי אנטואנט: "אם אין להם לחם, שיאכלו עוגות".
3 צפייה בגלריה
יום העוגות הבינלאומי
יום העוגות הבינלאומי
יום העוגות הבינלאומי
(צילום: shutterstock)
הרגע ההיסטורי הזה אמנם הסתיים בעריפת ראש, אבל העוגות, לעומת זאת, פילסו דרך וזכו למקום של כבוד בכל חגיגה וארוחה.
קראו גם:
בשנת 2011 עשו העוגות עוד צעד, כשקיבלו – ב-20 ביולי מדי שנה – את יום העוגות הבינלאומי, המוקדש לידידות בין אנשים ומדינות. מה זה אומר? שאתם בהחלט מוזמנים לדפוק עוד היום על דלת השכנים ולהביא להם עוגה הום-מייד או קנויה, שללא ספק תגרום לשמחה ולקרבה.
קניתי בעצמי
רשת "מאפה נאמן", המשווקת לחמים, מאפים וקינוחים, ערכה ב-50 סניפיה, מצפון הארץ ועד דרומה, סקר עוגות מקיף:
מנתוני הסקר עולה כי הקהל הישראלי צורך בין 8-10 עוגות בשנה בממוצע לאדם.
עוד עולה מהסקר כי הטעמים האהובים על הישראלים הם:
עוגת שוקולד קלאסית - 12%
עוגת גבינה פירורים - 10%
עוגת שמרים בטעם שוקולד - 9.9%
עוגת גבינה אפויה - 8.7%
עוגת שיש קלאסית - 8%
עוגת שיש תפוז - 7.4%
עוגות מאפינס - 6.8%
עוגת פררו רושה - 5.6%
שמרים גבינה - 5.4%
טעמים נוספים - 26.2%
בימים אלה השיקה הרשת גם קולקציית עוגות קיציות, המבוססת על פירות וקרמים קרירים, כמו סולרו מנגו, קראנץ' פיסטוק ועוד.
3 צפייה בגלריה
עוגת גבינה לוטוס
עוגת גבינה לוטוס
עוגת גבינה לוטוס
(צילום: גיל אבירם )
ואי אפשר, כמובן, בלי שני מתכוני עוגות, לרגל היום שלהן בשנה:

עוגת גבינה לוטוס

מה צריך?
100 גרם חמאה מומסת
500 מ"ל שמנת מתוקה 38 אחוז
2 כוסות חלב
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות ממרח לוטוס
2 חבילות עוגיות לוטוס - ישמשו לתחתית ולקישוט
ההכנה:
להכנת התחתית:
מערבבים חבילה אחת של עוגיות מפוררות עם החמאה המומסת ומשטחים בתבנית
מניחים למשך 50 דקות במקפיא ובינתיים מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם נוקשה יחסית.
מניחים על תחתית העוגיות שהוקפאה ומחליקים את חלקו העליון של הקרם למראה אחיד.
ממיסים את ממרח הלוטוס במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שהופך לנוזלי ושופכים על הקרם.
מטים את התבנית מעט לצדדים עד שממרח הלוטוס מכסה את כל הקרם ומכניסים לקירור במקרר.
מוציאים מהמקרר לאחר כמה שעות כשהעוגה התקשתה מניחים במרכזה קערת פלסטיק עגולה לא כבדה, קטנה מקוטר העוגה, ומפזרים מעליה לקישוט פירורי עוגיות כך שיווצר פס שוליים מקושט.
מוציאים את הקערה ומחזירים את העוגה למקרר לעוד מספר שעות.
המתכון באדיבות מאפה נאמן
3 צפייה בגלריה
קראנץ' שוקולד
קראנץ' שוקולד
קראנץ' שוקולד
( צילום: גיל אבירם )

עוגת קראנץ' שמרים שוקולד

מה צריך:
500 גרם קמח
חצי כוס סוכר
40 גרם שמרים טריים
140 מ"ל חלב פושר
2 ביצים L
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה רכה או מומסת
למילוי:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
ההכנה:
מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים במיקסר במשך כחצי דקה
מערבבים את החלב הפושר יחד עם החמאה המומסת, מוסיפים אותה לקמח יחד עם הביצים וממשיכים ולערבל כ-8 דקות. מכסים את הבצק המוכן בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים.
בינתיים מכינים את מילוי השוקולד על אמבט אדים ממיסים את השוקולד והחמאה. מניחים בצד לקירור
לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשניים ומרדדים כל חלק לצורה של מלבן.
מורחים את הבצק במילוי השוקולד ומתחילים לגלגל. כאשר מגלגלים את הבצק, חשוב שלא לגלגל אותו רפוי מדי.
ליצירת הקראנץ', חותכים את הרולדה לאורכה ומפנים את הצד החתוך כלפי מעלה.
קולעים את שני החלקים לבורג, מניחים בתבנית מצופה בנייר אפייה משומן ושמים בצד עד להכפלת הנפח.
כאשר הקראנץ' הכפיל את נפחו, מושחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.
המתכון באדיבות מאפה נאמן