המשמשים מגיחים לעונה קצרה. אלה לא ממש המשמשים של ילדותי. הפירות יפהפיים אבל פחות עזים בטעמים. לכן אני מעדיף אותם בתבשילים או בסלטים מרעננים.
2 צפייה בגלריה
שוקי עוף עם משמשים
שוקי עוף עם משמשים
שוקי עוף עם משמשים
(צילום פרטי)
השבוע בחרתי להכין מהם סיר עם שוקיים וסלרי (שורש, גבעולים ועלים) ותיבול קיצי, ולצד הסיר תוספת של סלט חם, שעועית ירוקה וזוקיני מוקפצים בשום ולימון, חיבור מושלם, קליל ונעים, שמאוד מתאים לארוחת שישי.
קראו גם:

שוקי עוף עם משמשים

10 שוקיים ללא עור, שטופים ומנוגבים בנייר סופג
8-6 משמשים מגולענים, חצויים או שלמים
2 בצלים יבשים, חצויים ופרוסים
5 שיני שום, חצויות לאורך
2 צפייה בגלריה
העונה הקצרה של המשמשים
העונה הקצרה של המשמשים
העונה הקצרה של המשמשים
(צילום פרטי)
ראש סלרי צעיר, קלוף ופרוס גס (סירות או מה שאוהבים)
2 גבעולי סלרי כולל עלים, קצוצים גס
3-2 ענפי טימין, עדיף לימוני, או אורגנו טרי (אפשר גם יבש, ככפית)
חצי מקל קינמון (לא חובה, אבל בקטנה מוסיף המון ומתחבר נפלא עם הפרי)
4 פרוסות לימון טרי, מיץ מחצי לימון
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית כורכום, מלח
מעט שמן לטיגון
ההכנה:
בסיר שטוח ורחב מחממים שמן ומטגנים את השוקיים מכל הצדדים עד לקבלת צבע יפה, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור תוך כדי, מעבירים למגש ומניחים בצד.
ממשיכים עם אותו הסיר. מוסיפים מעט שמן (אם יש צורך) ומטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את השום, הטימין, פרוסות הלימון ופרוסות שורש הסלרי, מטגנים מכל הצדדים עד לקבלת צבע זהוב, מוסיפים את הסלרי הירוק ומטגנים כדקה שתיים.
מוסיפים את השוקיים שהנחנו בצד, מסדרים יפה בסיר, ובין לבין מוסיפים גם את המשמשים.
מוסיפים כ־4-3 כוסות מים רותחים, מתבלים ומנענעים את הסיר בעדינות. לאחר רתיחה קלה עוברים לאש נמוכה ומבשלים כ־45 דקות.
אפשר גם להעביר לתנור שחומם מראש ל־150 מעלות לכ־20 דקות, ולאחר מכן מנמיכים ל־120 מעלות ל־45 דקות.

סלט זוקיני ושעועית ירוקה

5-4 זוקיני צעירים, מבריקים ורעננים וחתוכים לרבעים לאורך
400-300 גרם שעועית טרייה צעירה. אפשר מכל סוג וצבע (מנומרת, צהובה, ירוקה), נקייה מקצוות וחתוכה יפה (אפשר גם שעועית קפואה)
6-5 שיני שום, פרוסות לאורך
4-3 ענפי טימין, רצוי לימוני, או אורגנו טרי (אפשר גם יבש אם אין)
4 פרוסות ליים או לימון, מיץ מחצי לימון
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית צ'ילי (לא חובה)
מלח ים
כ־4 כפות שמן זית
ההכנה:
מקפיצים יחד את כל החומרים על אש גבוהה. מחממים שמן ומתחילים עם השעועית.
לאחר 3-2 דקות, תוך כדי הקפצה, מוסיפים את הזוקיני ומטגנים עוד כדקה-שתיים, מוסיפים את שאר החומרים ומקפיצים יחד עוד כמה דקות לקבלת צבע יפה.
זהירות, לא להרוג את הירק, הסלט אמור להיות אל דנטה (לא סמרטוטי).
מעבירים לצלחת הגשה או מוסיפים לצד העוף והמשמשים.